Ove čizme su najveći hit sezone, a možete da ih kombinujete sa bukvalno svom garderobom iz ormara

09.10.2021

14:20

0

Možete ih nositi u skoro svim vremenskim prilikama, a najveća vrlina im je što se slažu uz sve na šta pomislite

Ove čizme su najveći hit sezone, a možete da ih kombinujete sa bukvalno svom garderobom iz ormara
pexels-cottonbro-6069976 - Copyright Pexels

Praktične gležnjače s pertlama jedan su od onih modela koji ćete nositi iz godine u godinu. Ovaj model cipela bespogovorno će se dobro slagati sa baš svakim komadom odeće iz vašeg ormara.

Otporne i na najizazovnije vremenske uslove i pre svega vrlo praktične, klasične crne gležnjače nikada ne izlaze iz mode. Iako se retko predstavljaju kao najpoželjniji modni trend, ovaj model cipela je sve više prisutan.

Međutim, ovogodišnje dizajnerske kolekcije pod svetlo reflektora stavile su upravo zdepaste gležnjače te ih predstavili sezonskim top modelom, a modna publika oberučke ih je prihvatila i pokazala kako ih može kombinovati doslovno uz sve.

Pexels
 

I dok glomazne čizme s debljim đonom inspiraciju vuku od tradicionalnih, vojničkih čizama te pank-rok modela, najnoviji modeli izlaze van okvira tradicionalne estetike glomaznosti. Hit modeli gležnjača i dalje su vrlo robusni, ali "grunge combat" čizme neverovatno se lako spajaju s vrlo različitim stajlinzima, uključujući i one veoma ženstvene, poput sanjivih, slatkih i nežnih haljina.

Oni koji pak žele ultimativan komad rado će posegnuti za modelom kao što su gležnjače koje zahvaljujući dizajnu s ukrasnim džepovima dominiraju svakim stajlingom.

S druge strane, onima koji naginju večnoj klasici i modelu koji je zaista bezvremenski, tu su dobro poznate martinke koje se mogu naći u širokoj paleti boja.

Bez obzira nosite li gležnjače s potpuno kontrastnim komadima, kao što su meke i ženstvene maksi haljine i kombinacije u pastelnim bojama, kombinujete li ih sa strukturiranom jaknom i širim pantalonama ili se pak odlučite za stajling između te dve krajnosti, nema sumnje – ova sezona je pravo vreme za "militari" izgled.

Spoj nežnog i grubog

Premda su kombat gležnjače savršen odabir za balansiranje između ženstvenog i buntovnog izgleda, Za ekstremni sukob ženstvenosti i buntovništva, isprobajte ovu kombinaciju: prozračna i voluminizirana haljina i gležnjače s platformom.

Osvežena klasika

Za manje strog izgled koji odiše klasičnim minimalizmom, posegnite za zemljanom paletom boja, poput braon, bež i maslinaste uz sofisticirane, bezvremenske modele poput strukturiranog mantila.

Kul kockice

Karirani deseni i robusne kombat čizme stvaraju sjajni "grunge" stajling. Popularni izgled iz 90-ih osvežite tako što ćete flanelsku košulju zameniti kariranom haljinom. Dobar izbor u ovom slučaju su modeli martinki, dodajte maramu oko vrata i spremni ste za jednu dobru rok žurku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kellie Brown (@itsmekellieb)

Odvažne boje i modeli

Stajlinzi odvažnih boja zahtevaju jednako upečatljivu cipelu. Dobro krojene pantalone vesele nijanse i jaknu u boji kombinujte snažnim moto čizmama, poput popularnog modela koji dolazi s praktičnom mikro torbicom.

Za dan i veče

Stroge vojne čizme nikada nisu tako elegantne kao kada se kombinuju sa elegantnom haljinom koja odiše uglađenom sofisticiranošću. Za ovu neočekivanu kombinaciju odaberite malo sjajniji model bez dodatnih detalja.

Monohromatska kombinacija

Oni koji su duboko u duši minimalisti treba da odaberu model kombat čizama koji odgovara njihovoj jednostavnoj estetici. Dobra kombinacija su kožne pantalone s elegantnim čizmama do gležnja, što se tiče gornjeg dela stajlinga, birajte svetle, neutralne boje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aimee Song (@aimeesong)

Na momenat bez crne boje

Ako su vam klasični crni modeli već malo dosadili, isprobajte cipele u svetloj krem boji. Uz njih kombinujte jednobojne stajlinge u pastelnim nijansama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Inspiracija iz 90-ih

Inspirišite se stilom Kejt Mos iz 90-ih i obucite svoju omiljenu svilenkastu haljinu s kratkim čizmama. Ova kombinacija sjajna je za slojevite kombinacije, a sve zaokružite trendi torbicom u obliku krosana.

Koža od glave do pete

Ako vam ponestane inspiracije, ovo je kombinacija koja uvek pali – kožni izgled od glave do pete. Ako želite dodatno da začinite izgled, posegnite za visokim modelom čizama koji seže do ispod kolena.

Elegancija pre svega

Bilo da se vraćate u kancelariju ili odlazite na ručak sa prijateljicama, kombinacija elegantnog odela i čizama je pun pogodak ove sezone.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serena Goh (@theserenagoh)

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike