U nastavku serije "Seks i grad" junakinje nose nakit srpske dizajnerke

03.09.2021

13:55 >> 14:11

0

Ana Srdić je u svoje kolekcije utkala i ljubav prema Africi

U nastavku serije "Seks i grad" junakinje nose nakit srpske dizajnerke
Copyright Sex and the City, foto: Printsceen Instagram/sarahjessicaparker

Nakon što se snimanje nastavka kultne serije “Seks i grad” pod nazivom “And Just Like That” zahuktalo i pošto su se stišale strasti zato što Kim Katral više ne tumači lik Samante Džons ponovo su modne kombinacije glavnih protagonistkinja došle u prvi plan.

Od početka prikazivanja originalne serije o prijateljicama sa Menhetna prošle su 23 godine, a Keri, Miranda, Šarlot i ostale glumice u seriji ponovno privlače pažnju modnim kombinacijama za koje se brine Moli Rodžers.

pročitajte još

Tako se svaka fotografija sa seta pomno analizira, a među dizajnerskim imenima koja su se pojavila u sklopu kombinacija svoje mesto ima i srpska dizajnerka nakita Ana Srdić.

Nikol Ari Parker, Profimedia

Njen nakit deo je jedne od kombinacija glumice Nikol Ari Parker, koja se pridružila ekipi. Na njenoj ruci zablistao je ručno rađen prsten Ane Srdić napravljen od zlata i žutog poludragog kamena koji se prodaje po ceni od 750 dolara.

Ko je Ana Srdić?

Ana Srdić je žena s bogatom biografijom. Studije etnologije završila je u Beogradu, a u Johanesburgu je upisala i završila postdiplomske studije antropologije. Tamo je studirala i dizajn.

Njena ljubav prema Africi rodila se tokom bračnog putovanja u Keniju, a prvi susret s Johanesburgom bio je dovoljan da zna da tamo želi da provede život. U Africi živi i radi više od 30 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Srdic, South Africa (@ana_srdic)

Ona danas proizvodi odvažan i jedinstven nakit, koji je ujedno i odraz njene ličnosti. Temeljno načelo kojim se vodi je očuvanje kulture, a upravo je kulturna raznolikost ta koja je inspiriše. Prilikom izrade nakita koristi tradicionalne tehnike i materijale, a nadahnuće su joj ljudi i razumevanje njihove kulture.

Nikol Ari Parker, Profimedia

Među brojnim saradnjama je i ona s narodom Ndebele u Južnoj Africi. Osim što je radila na očuvanju njihove jedinstvene kulture, delila ju je s celim svetom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Srdic, South Africa (@ana_srdic)

Nakit koji stvara Ana Srdić je odvažan i jedinstven, a njena stalna inspiracija je kulturna raznolikost.

Deo od prodaje njenih proizvoda uvek ide lokalnoj zajednici koja je uključena u proizvodnju, a ponekad i čitav prihod ide zajednicama koje su naročito ugrožene. Prioritet joj je da pomogne ženama da, koristeći svoje veštine, postanu samostalne i počnu da zarađuju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Srdic, South Africa (@ana_srdic)

Ljubav prema kulturi i njenom očuvanju spojila ju je i s dizajnerkom Donom Karan, s kojom je, osim poslovne saradnje, veže i dugogodišnje prijateljstvo, piše zadovoljna.hr.

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike