U haljini sa 10.000 "Swarovski" kristala Merlinka je pevala Kenediju: Sada se zatvara nekoliko stotina "Swarovski" prodavnica

14.01.2021

12:55 >> 11:28

0

Trenutno rade na redefinisanju svoje prodajne mreže

U haljini sa 10.000 "Swarovski" kristala Merlinka je pevala Kenediju: Sada se zatvara nekoliko stotina "Swarovski" prodavnica
Copyright Profimedia

Svaka treća “Swarovski” prodavnica u Austriji biće zatvorena, dok će širom sveta taj broj prevazići 750.

Austrijski koncern „Swarovski“, nakon prevazilaženja spora oko buduće strategije kompanije sada se posvećuje reformisanju svoje prodajne mreže.

Samo u Austriji biće zatvorene 33 prodavnice kompanije „Svarovski“, kako prenosi bečki magazin “Trend.”

Konkretno, biće raskinuti ugovori sa 102 trgovca, potvrdio je koncern dodajući da će širom sveta „nestati“ oko 750 prodajnih mesta od ukupno 3.000 prodavnica poznatog nakita od kristala, pri čemu će biti jednako ukinute sopstvene filijale i one u franšizi.

-Prilagodićemo našu prodajnu mrežu. Imaćemo nešto manje prodavnica, ali zato veće filijale – rekao je ovim povodom direktor kompanije Robert Buhbauer.

Profimedia

Od želje da se radi u tajnosti do potrebe za publicitetom

Danas jedan od omiljenih brendova dama širom svet, a nekad je brend “Swarovski” bio poznat po kolekcionarskim figurama i haljini sa 10.000 kristala. Upravo u njoj je Merilin Monro pevala rođendansku pesmu Džonu Kenediju. Danas, “Swarovski” je vodeći svetski proizvođač brušenih kristala i ima oko 3.000 prodavnica širom sveta, a njihovi kristali krase i kreacije sa potpisom “Armanija.”
Zeleni brežuljak u obliku glave sa očima od kristala i vodopadom koji izlazi iz usta “čuvar” je kapije “Swarovski” muzeja u austrijskom alpskom gradiću Vatens.

Profimedia

Iza je smešteno 14 podzemnih komora za obradu kristala, među kojima je i najveći na svetu. Muzej je, kako primećuje agencija “Bloomberg”, pravi izraz istorijske “borbe” te kompanije između želje da radi u tajnosti i potrebe za publicitetom.

Danijel Svarovski osnovao je firmu u alpskom gradiću od oko 8.000 stanovnika kako bi sakrio svoje tehnike brušenja od konkurencije. Vek kasnije, njegov unuk Gernot Svarovski postao je milijarder napravivši senzacionalan prodor na polju maloprodaje i ulaskom u svet visoke mode.

-Uspeli su da se probiju na tržište luksuznih proizvoda, ali i da istovremeno ostanu na tržištu stvari koje možete da priuštite sebi – kaže za “Bloomberg” Rajnhard Berger, predsednik investicione kompanije iz Lihtenštajna “Valuga”, koja svake godine objavljuje izveštaj o bogatstvu u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike