„Netfliksov“ modni vremeplov: Četiri glumice inspirišu stilom svojih junakinja

01.12.2020

15:08 >> 16:52

0

Autor: Z. A.

Sve je lepo i vintidž

„Netfliksov“ modni vremeplov: Četiri glumice inspirišu stilom svojih junakinja
Copyright Profimedia

Ove godine serije na „Netfliksu“ zabeležile su veliku gledanost, a njihovi protagonisti ističu se i svojim  nastupima i stilom. Tako su glumice koje igraju u serijama „The Crown“, „The Queen’s Gambit“ i „Emily in Paris“, te u filmu „Rebeka“ – postale i stilska inspiracija, baš poput junakinja koje tumače.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Svi žele kapute koje Nikol Kidman nosi u hit seriji „Slom“

Najnovije TV serije na svojevrstan način utiču na modu i inspirisane su neverovatnim ikonama stila.

Ema Korin – „The Crown“

Profimedia

Dajana je bila modna ikona i ovo je bio jedan od najvećih izazova za Emu Korin kada je dobila ulogu mlade princeze. U četvrtoj sezoni serije „The Crown“, Korin glumi mladu Dajanu, od njenog prvog poznanstva sa princom Čarlsom do sedme godišnjice njihovog braka. Osim nezaboravne venčanice Dajane koju vidimo u epizodi kraljevskog venčanja, videli smo je kako nosi džempere koje je Dajana nekada nosila u svojim ležernim nastupima. Pored toga, kostimograf ove serije odlučio je da na TV Dajana nosi komade poput bele haljine bolero zasnovane na originalnom dizajnu Viktora Edelstajna, kao i plavo-srebrnu haljinu sa karnerima koju je nosila na turneji u Australiji sa Čarlsom.

ČITAJTE I: Slavna šminkerka otkrila kako se šminkala vanvremenska ikona stila – princeza Dajana (VIDEO)

Anja Tejlor-Džoj – „The Queen’s Gambit“

Profimedia

Anja Tejlor-Džoj stekla je fanove širom sveta u ulozi Bet Harmon, misteriozne crvenokose devojke koja oličava sofisticiranu estetiku 50-ih i 60-ih. Serija „The Queen’s Gambit“ postala je nova zavisnost trendseterki zahvaljujući jedinstvenim stajlinzima glavne junakinje, gde je svaki komad posebno dizajniran i sašiven za ulogu Bet, pod nadzorom kostimografa Gabrijele Binden.

Lili Džejms – „Rebecca“

Profimedia

Starinski stil glavne junakinje filma inspirisan je modnim ikonama starog Holivuda poput Ketrin Hepbern, Grete Garbo i Marlene Detrih. Odela, jakne i muške pantalone glavne su odlike stila Lili Džejms u kasnijim epizodama, odišući glamurom druge ere.

Lili Kolins – „Emily in Paris“

Profimedia

Iako glavna tema serije nije odeća već izazovi sa kojima se suočava mlada devojka u stranoj zemlji, Lili Kolins potvrđuje da moda igra važnu ulogu u seriji „Emily in Paris“. Kostime je radila Patriša Fild, a glavna junakinja se ističe haljinom Stivena Rolanda, francuskog dizajnera koji je radio zajedno sa Kristobalom Balensijagom. „Odeća je produžetak naše ličnosti u stvarnom životu“, kaže on. I naravno, magični svet mode je sastavni deo Grada svetlosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike