Žene objavile užasne fotografije posle kozmetičkog tretmana: Žalile se na kraste, podlive, ali šta je prava istina?

07.03.2021

16:38 >> 11:32

0

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije žena nakon tretmana u jednom beogradskom kozmetičkom salonu

Žene objavile užasne fotografije posle kozmetičkog tretmana: Žalile se na kraste, podlive, ali šta je prava istina?
Copyright Printscreen/Instagram

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije žena, koje su nakon tretmana u jednom beogradskom kozmetičkom salonu, kako kažu, dobile ožiljke ili otoke. Tvrde da su bile žrtve nestručnog rada.

Nehirurška metoda, plazma pen, koristi se kao bi se podmladila koža i za uklanjanje bora, flekica, ožiljaka od akni, boginja.

Na delu kože koji je tretiran na ovaj način ostaju mikroopekotine koje se vremenom pretvaraju u krastice koje bi trebalo da otpadnu u roku od nedelju dana. Može da se desi da se koža u potpunosti oporavi i ten izjednači i tek posle dva meseca.

Žene koje su postavljale fotografije na Instagramu tvrde da se kod njih ne radi o standardnim posledicama procedure, već da su navodno “unakažene” i da im je koža “uništena”, te da su završile sa opekotinama, keloidima, depigmentacijom, proširenim porama, trajnim flekama.

Printscreen/Instagram

Početkom ovog meseca na “Instagramu” se pojavio profil pod nazivom “Ožiljci od brazilska ofišl 2” na kojem su podeljene fotografije uznemirujućeg sadržaja i ispovesti žena, ali i muškaraca. Kako nezvanično saznajemo, ova stranica pokrenuta je da se u javnosti skrene pažnja na posledice koje su, prema njihovim navodima, usledile najverovatnije zbog neadekvatne intervencije. Broj okupljenih iza profila iz dana u dan je sve veći, a pažnja javnosti u našoj zemlji ne jenjava, čak se prenela i na region.

Vlasnica salona koji se našao na “udaru” nezadovoljnih mušterija, Olgica M, tvrdi da zbog tih objava doživljava pretnje i medijski linč.

– Pitanje je da li te osobe koje dele fotografije zaista postoje ili je reč o lažnim profilima – kaže nam Olgica M. za “Novosti”. – Oni su u dogovoru da na internetu dele prizore unakažavanja, a saznala sam da je na jednoj od fotografija koja se pojavila u medijima u stvari osoba koja je svoje povrede zadobila u požaru.

Printscreen/Instagram

Aleksandar Adamović, direktor Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti, kaže da ovaj slučaj ne može stručno da komentariše jer ne zna čime je tretman rađen niti da li je pacijent slušao savete lekara.

– Svaka metoda može da ima posledice ukoliko se nestručno obavi. Važno je da se poštuju procedure i nijedan korak ne sme da se preskoči – objašnjava doktor Adamović – Bitno je, takođe, da se zna šta rade lekari, a šta terapeuti. Danas je dermatokozmetika deo dermatološke nauke i neko ko obavlja te zahvate mora biti školovan i mora imati osnova da nauči nove metode. Ako nema predznanja, onda ne mogu ni nove procedure da se savladaju. Kozmetičar u klasičnom smislu više ne postoji i oni ovakve zahvate ne mogu da rade.

Printscreen/Instagram

Kako kaže Adamović, neretko se dešava da žena dođe sa konkretnom idejom u estetski salon i kaže šta želi. Međutim, zahvate često nije moguće ostvariti jer jedan isti ne može da se primeni na svima. Koža nešto prihvata, a nešto ne, zbog čega je neophodno da se prvo obavi dermatološki pregled, pa se onda predlaže klijentima šta je najbolje za njih.

Šta je plazma pen?

Plazma pen predstavlja trenutno najinovativniji tretman za zatezanje i podmlađivanje lica, koji svoje rezultate pruža kod korekcije bora na licu, ožiljaka i fleka na licu.

Plazma olovka je potpuno nova metoda podmlađivanja plazma energijom. Kod ovog tretmana rezultat je odma vidljiv, što se čini kao najveća prednost ovog tretmana, stvarajući lifting efekat. Plazma se definiše kao jonizujući gas koji se sastoji od jona, neutralnih čestica molekula i elektrona.

Cilj tretmana plazma olovkom je da se energijom plazme na najbolji mogući način stimulišu regenerativni procesi u koži. U isto vreme plazma pen treba da podstakne sintezu kolagena i elastina, kao i da uz pomoć seruma poveća apsorpcija aktivnih supstanci.

Rezultat plazma pen tretmana je odmah vidljiv, a da bi znali šta možete da očekujete – nakon tretmana dobićete vidljivo pliće bore, zategnutu kožu i rešen problem fleka na vašem licu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike