Brend „Dolče i Gabana“ tužio američke modne blogere i traži im 600 miliona dolara odštete, a svojevremeno su tužili i jednog Beograđanina

10.03.2021

10:40 >> 11:01

0

Autor: Z. A.

Tuže ih za klevetu, a istovremeno se izvinjavaju kineskom narodu

Brend „Dolče i Gabana“ tužio američke modne blogere i traži im 600 miliona dolara odštete, a svojevremeno su tužili i jednog Beograđanina
Copyright Profimedia

Renomirana italijanska modna kuća „Dolče i Gabana“ (D&G) podnela je pred italijanskim sudom tužbu protiv dvojice američkih modnih blogera i odštetni zahtev u visini od 600 miliona dolara jer su negativne komentare usmerene protiv Azijata pripisali jednom od kreatora D&G, što je izazvalo bojkot kupaca iz Azije.

Tužba je podneta sudu u Milanu 2019. godine, ali javnost je saznala za ceo slučaj tek ove nedelje jer su tuženi blogeri objavili tu informaciju na svom Instagram nalogu koji prati veliki broj ljudi zbog jetkih komentara i oštrih kritika na račun neoriginalnih i neinventivnih modnih kreatora, preneo je AP.

Modni kreatori Domeniko Dolče i Stefano Gabana najpre su tvrdili da je njihov internet nalog hakovan, ali su se kasnije video-porukom izvinili kineskom narodu.

– Javno izvinjenje (kineskom narodu) i tiho podnošenje tužbe protiv blogera su u kontradikciji – ocenila je Sjuzen Skafidi, direktorka Modnog instituta na Pravnom fakultetu „Fordam“, koji koordinira rad pravnih zastupnika dvojice blogera.

Iz modne kuće „Dolče i Gabana“ niko nije hteo da komentariše ovaj slučaj.

Podsećanja radi, svetski poznati dizajnerski dvoojac tužio je 2013. Marka Filipovića iz Beograda zbog imena njegovog lokala „Dolče i kaffana“.

Prema rečima Filipovića, tada mu je preko advokatske kancelarije u Beogradu stigla tužba iz Privrednog suda, a on se iznenadio kada je video da ga tuže „Dolče i Gabana“, a da je sud vrednost spora odredio na čak 500.000 dinara.

Specifično ime kafane bilo je simpatično vlasniku, ali i gostima. DiG su tražili da promeni ime kafane, ali i da plati sudske troškove.

Vlasnik je tada ispričao da je kafanu u centru grada sa samo nekoliko stolova tako nazvao spontano u razgovoru s bratom.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike