Novi bjuti trend inspirisan Monikom Beluči oduševljava žene, našminkajte se kao slavna glumica brzo i lako (VIDEO)

26.03.2024

17:19

0

Autor: K. B.

Trend italijanskog mejkapa osvaja svet lepote, inspirisan neodoljivom Monikom Beluči kao svojom muzom

Novi bjuti trend inspirisan Monikom Beluči oduševljava žene, našminkajte se kao slavna glumica brzo i lako (VIDEO)
Copyright Profimedia

Tamni pramenovi i smeđe oči, naglašene guste obrve koje se uzdižu, zajedno sa naglašenim jagodicama koristeći terakota bronzer i nežni tragovi rumenila za sunčani sjaj, čine osnovu novog velikog trenda u lepoti na TikToku.

Fokus italijanskog mejkapa je na očima, koje se ističu kroz slojevitu primenu dve mat senke - jedne svetle smeđe boje golubijeg tona preko celog kapka i drugog, tamnijeg čokoladnog tona, apliciranog na središte i pažljivo blendanog duž ivice. Efekat se upotpunjuje mekanom crnom olovkom oko gornjeg i donjeg kapka, precizno obrađenom četkicom da se stvori produljeni efekat senke, dodajući dubinu i dimenziju pogledu.

 

 

Zaokružujući izgled očiju mačkastim efektom i nanoseći kafeno obojenu maskaru na gornje i donje trepavice, pažnja se zatim premešta na usne, koje se definisuju olovkom u boji kože i ispunjavaju kremastim karminom za prirodni, blistavi finiš.

 

 

Italijanski mejkap neki smatraju evolucijom mejkapa mafijaških dama, drugi ga vide kao razvoj trenda "messy girl" šminke, dok neki veruju da je to samo trenutni prolazni stereotip lepote koji će, kao i mnogi pre njega, vremenom izbledeti.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike