Postoje tri magična sastojka za negu kože

17.09.2020

04:39

0

Neka vam oni budu deo jutarnje rutine

Postoje tri magična sastojka za negu kože
Copyright Profimedia

Poznato da je nega kože najvažnija stavka kod lepog izgleda. Mnogi od nas praktikuju različte dnevne i jutarnje rutine, a evo koji će nam magični sastojci u tome pomoći i učiniti da naša koža zablista.

Vitamin C

Jedan od najmoćnijih antioksidanata, za dokazano sjajnim učinkom. Kožu čini blistavom, deluje protivupalno i neophodan je za sintezu kolagena. Najbolje je upotrebljavati seruma sa vitaminom C ujutru, jer će poboljšati zaštitu koju pruža krema za sunčanje. Ipak, zbog pojedinih sastojaka može i iritirati osetljivu kožu, pa u tom slučaju prestanite da ga koristite.

SPF

Da bi se izbegla hiperpigmentacija, fine bore, suvoća i rak kože, nanošenje kreme za sunčanje sa SPF 50+ je zaista presudno. Jednako važno je obnavljanje kreme tokom dana sa proizvodom u obliku praha ili spreja.

Retinol

Postao je jedan od najpoznatijih sastojaka za negu kože poslednjih godina. On deluje na poboljšanje grube teksture kože, smanjenje proširenih i začepljenih pora i bora. Poput vitamina C, može prouzrokovati osetljivost kože. Zbog toga se preporučuje da se doza postepeno povećava dok se koža ne navikne na sastojak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: stil.kurir.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike