Modna biblija u potpuno novom izdanju: Majski broj "Voga" objavljen i na Brajevom pismu, ali i u obliku audio-zapisa (FOTO)

16.05.2023

09:02

0

Autor: Z.A.S.

Britanski mediji prenose da je majsko izdanje časopisa fizički dostupno na Brajevom pismu, kao i u obliku audio-zapisa

Modna biblija u potpuno novom izdanju: Majski broj "Voga" objavljen i na Brajevom pismu, ali i u obliku audio-zapisa (FOTO)
Naslovna strana britanskog "Voga" za maj 2023. - Copyright Profimedia

Čuveni modni magazin "Vog", koji predstavlja modnu Bibliju, doživeo je svoje prvo izdanje na Brajevom pismu - pismu za slepe i slabovide osobe.

Edvard Eninful, glavni urednik britanskog izdanja, oduševljen je reakcijama.

Modna publikacija je u Velikoj Britaniji pokrenuta 1916. godine, a britanski mediji prenose da je majsko izdanje fizički dostupno na Brajevom pismu, kao i u obliku audio-zapisa.

- Prvi put u istoriji britanskog "Voga", drago mi je što mogu da obelodanim da je časopis sada dostupan i na Brajevom pismu, za slepe i slabovide - objavio je Eninful na Instagramu i dodao:

- Tim "Voga" i ja oduševljeni smo reakcijom na majsko izdanje, ali ono što nas je proces rada na njemu naučio jeste to da su najvažnije opipljive i trajne promene. "Vogova" modna i izdavačka industrija ima još mnogo toga da uradi, ali sam vrlo srećan što danas vidim prvo izdanje na Brajevom pismu.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike