Manekenka u futurističkoj narodnoj nošnji na naslovnici „Voga“ zapravo ne postoji: Da li je to naša budućnost? Ili je ona već tu?

31.03.2023

13:08

0

Autor: Z. A.

Ljudi gledaju u njene prodorne plave oči i ne znaju istinu o njoj

Manekenka u futurističkoj narodnoj nošnji na naslovnici „Voga“ zapravo ne postoji: Da li je to naša budućnost? Ili je ona već tu?
Copyright Profimedia

Žena koja krasi naslovnu stranu singapurskog izdanja „Voga“ u realnosti ne postoji i prava je slika naše sadašnjosti i najava budućnosti.

Kako bi u budućnosti izgledali sveti simboli tradicije? Martovsko izdanje singapurskog  „Voga“ „Koreni“ (Roots) daje odgovor uz malu pomoć veštačke inteligencije.

Za naslovnu stranu imaju tri zvezde, koje je u potpunosti kreirala AI - veštačka inteligencija - u saradnji sa umetnikom i kreativnim direktorom Varunom Guptom iz Mumbaja.

Zamišljeni u pejzažu jugoistočne Azije koji se stalno menja, ovi kompjuterski generisani avatari oličavaju lica koja su slična našim pomoću alata za AI za obradu slika. Uz najeteričniju ponudu ove sezone moda se susreće revolucijom veštačke inteligencije.

Manekenka sa naslovne strane ima prodorneplave oči koje hipnotišu, a istina koja se krije iza slike... može i da uplaši. Žena ne postoji.

Žena je proizvod veštačke inteligencije i prva AI manekenka na svetu.

„Vog“ je u kampanji „Roots“ istražio kako će u budućnosti izgledati tradicionalni simboli.

Sa ove tri Al manekenke, avatariima, modni magazin pokazao da ide u korak s trendovima. Veštačka inteligencija postaje sve više deo naše stvarnosti, a mnogi prognoziraju da će obeležiti vreme koje stiže.

- Pridružite nam se u trenutku u kojem se moda susreće sa AI revolucijom. Dobro došli u Altiverse - piše na Instagram profilu magazina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike