Izgledaju savršeno, ali za to nije zaslužna genetika, već bizarni kozmetički tretmani: Slavni obožavaju pijavice i ptičiji izmet

16.04.2023

11:49

0

Autor: Z.A.S.

Među poznatim damama koje redovno koriste ove bizarne tretmane su Viktorija Bekam, Dženifer Lopez, ali i Kejt Midlton

Izgledaju savršeno, ali za to nije zaslužna genetika, već bizarni kozmetički tretmani: Slavni obožavaju pijavice i ptičiji izmet
Ilustracija - Copyright AP/Jordan Strauss/Joel Ryan

Izgledati savršeno konstantno nije ni najmanje jednostavno, ali, ipak, čini se da mnogim poznatima to apsolutno polazi za rukom.

Viktorija Bekam, Hari Stajls i Dženifer Lopez su samo neki od njih čija kož uvek izgleda savršeno i koji maltene i da ne stare.

Ipak, ono što mnogi ne znaju jeste da ovi poznati koriste krajnje čudne proizvode i odlaze na neobične tretmane, kao što je "EGF Facial" odnosno "Penis Facial".

Profimedia
 

Zvaničan naziv za ovaj tretman lica jeste "Hollywood EGF Facial" (EGF je skraćenica za Epidermal Growth Factor, odnosno epidermalni faktor rasta), međutim, Kejt Blančet i Sandra Bulok, koje su zavisne od ovog tretmana, zaslužne su za njegov provokativniji naziv - "Penis Facial".

- Zbog enzima miriše pomalo na spermu pa ga Sandra naziva "Penis facial" - objasnila je za australijski "Vogue" Blančet.

Međutim, nije to ono što je najčudnije u ovom tretmanu. Naime, EGF je izveden iz ćelija pretka ljudskog fibroblasta uzetog sa kožice korejskog novorođenčeta tokom obrezivanja. Ćelije se zatim kloniraju u laboratoriju. Ove matične ćelije prodiru u kožu pomoću mikroiglica, što tretman čini delotvornijim u stvaranju novog kolagena i elastina.

Profimedia
 

Ptičiji izmet

Verovali ili ne, čak je i ptičiji izmet pravo zlato za našu kožu. Ovi tretmani su poznati i kao tretmani za lice gejši jer su navodno upravo drevne japanske gejše više od hiljadu godina koristile izmete japanskih slavuja za posvetljivanje i čišćenje kože od šminke.

Slavujev izmet se suši, dezinfikuje se i zatim se usitnjava u prah, ali posebnom metodom tako da odmah zaboravite na skupljanje ptičijeg izmeta.

Viktorija Bekam i glumac Tom Kruz troše pravo bogatstvo na ove preparate.

Profimedia
 

Placenta

Ako se pitate kako to da Dženifer Lopez nije ostarila od 90-ih, možda je odgovor u tretmanima lica sa placentom. Naime ona, kao i pola Holivuda, veruje da ekstrakt ovčije placente ima svojstva protiv starenja i pun je aminokiselina, enzima, minerala i proteina koji čine čuda za pomlađivanje kože.

Proces izgleda tako da se uzme posteljica koja sadrži bogate hranjive materije, zatim se zamrzne i pomeša sa gelom koji se zatim namaže na lice očišćeno pilingom i čije su pore otvorene LED svetlom. Hari Stajls ovaj tretman radi na svakih šest nedelja.

Profimedia
 

Pijavice

Pijavice su segmentirani crvi koji se hrane krvlju svog plena, a za 10 do 30 minuta iz vašeg lica mogu da izvuku do 20 mililitara krvi. Zatim, stručnjaci za lice vade krv iz pijavice i vraćaju je nazad u kožu pacijenta, što pomaže u postizanju zategnutije i mlađe kože. Slatko, zar ne? Barem tako misle "Viktorijin anđeo" Miranda Ker i glumica Gvinet Paltrou.

Profimedia
 

Pčelinji otrov

Tretmani lica pčelinjim otrovom poznatiji su kao fejslifting u teglici. 

Pčelinji otrov sadrži 20 poznatih sastojaka koji podstiču značajna protivupalna, antibakterijska i podmlađujuća svojstva kože. Ova jedinstvena i neobična nega za lice stvorena je sa održivim, prirodnim i organskim sastojcima koji pomažu u rešavanju raznih problema kao što su oštećenja od sunca, starenje i pigmentacija.

U delotvornost ovog tretmana kunu se vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton modna dizajnerka Viktorija Bekam i glumica Gvinet Paltrou.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike