Svaki oblik oka traži svoju šminku

02.10.2020

15:24

0

Autor: Z. A.

Oči istaknute na pravi način neutralisaće masku

Svaki oblik oka traži svoju šminku
Copyright Pixabay

Poslednjih meseci, ne našom voljom, skrivamo donji deo lica, a dame koje nose masku više ne stavljaju karmin.

U vreme dok se krijemo treba da uradimo jednu važnu stvar – da što više istaknemo oči šminkom, a da ruž nanesemo tako da ga ne obriše maska.

Univerzalan način šminkanja ne postoji, pogotovo kada je reč o očima. S obzirom na njihov oblik, preporučuje se nekoliko tehnika nanošenja senke. Stoga je najvažnije dobro se zagledati u ogledalo i otkriti svoj tip, posle je sve lakše.

Dakle, evo kako da istaknete oči:

Razmaknute oči

Treba vizuelno približiti tako što ćete naglasiti unutranšnje uglove, tamnija senka, prema tomu, ide unutra, na sredinu kapka svetlija, a na spoljni ugao ponovno tamnija. Kod izraženih kapaka celo oko bi trebalo zatamniti, a kod spuštenih iscrtati lažnu gornju ivicu.

Bademaste oči

Ovaj se oblik smatra prosekom jer je najčešći, pa je i svojevrstan ideal lepote. Odgovara mu gotovo svaka šminka jer nijedan ugao ne treba posebno izvlačiti. Najbolje je blago naglasiti spoljni deo oka, ali i povući liniju senke preko gornje ivice kapka.

PROČITAJTE I: Da li ste probali da ispeglate bore flasterima?

Približene oči

Suprotno od šminkanja razmaknutih očiju, u ovom slučaju treba uraditi efekt udaljavanja. Samo se na spoljni ugao oka stavlja veća količina tamne senke, a ostatak kapka treba da bude svetao.

Duboko usađene oči

U ovom slučaju cilj je prikriti liniju gornje ivice kapka koja odaje duboko usađene oči, a to se postiže jednostavnim stavljanjem senke upravo na to mesto. Tamnija nijansa senke ide u tankoj liniji preko ugla gde počinje oko.

Izraženi gornji kapci

Ovde je potrebno kamuflirati površinu kapaka kako bi vizuelno bili manji. Prema tome, ne možete pogrešiti ako se tamnom senkom prekrijete celi kapak, a pritom je najvažnije dobro istaći celu gornju ivicu.

MOŽDA VAS ZANIMA I: Najbolji trik za uklanjanje šminke sa garderobe

Spušteni kapci

Žene sa spuštenim kapcima treba da se fokusiraju na predeo iznad gornje ivice kapka s obzirom na to da se njegova površina gotovo i ne vidi. Najtamniji treba da bude spoljna ivica oka uz trepavice, a blagim senčanjem prelazi se lagano preko gornje linije. Na taj način se stvara lažna ivica kapka i oči deluju veće.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike