Niko više nije lud za gležnjačama: Ovo su čizme koje će narednih meseci dominirati modnom scenom

08.09.2022

10:41

0

Autor: Z. A.

Znamo da vam je nekako još toplo, ali prelaznih godipšnjih doba više nema

Niko više nije lud za gležnjačama: Ovo su čizme koje će narednih meseci dominirati modnom scenom
profimedia-0659480688 - Copyright Profimedia

Nikada nije prerano krenuti s pregledom aktuelne ponude obuće za hladnije mesece u godini.

U novoj sezoni iza ugla glavnu reč na modnoj sceni uskoro bi mogle imati čizme visoke do kolena, a ovoj činjenici u prilog dovoljno govore podaci modne stranice Stylight

Secirajući trendove s revija renomiranih dizajnerskih brendova i analizirajući kupovne navike modnih konzumenata, modna stranica Stylight zabeležila je pad interesovanja za gležnjačama, dok je s druge strane uočila povećanje interesovanja za visokim modelima čizama.

Potražnja za gležnjačama u odnosu na prošlu godinu pala je za 34 odsto, a pojedini modeli visokih čizama uspeli su ih zameniti na tronu i pre službenog početka nove sezone jesen/zima.

Čizme iznad kolena
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L Y L E E H M (@lyleehm)

Od uličnog stila do revija dizajnerskih brendova, čizme koje sežu do butina nametnule su se kao it silueta sezone.

U odnosu na prošlu godinu, broj klikova na čizme iznad kolena na Stylightu skočio je za 45 odsto, pa se može očekivati da ćemo u sezoni pred nama svedočiti njihovoj ogromnoj popularnosti na modnoj sceni.

Nabrane čizme
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZARA Official (@zara)

Vrhunac popularnosti doživele su 80-ih godina, a vodiće glavnu reč kao jedne od najpopularnijih čizama sezone. Francuska dizajnerka Izabel Marant predstavila ih je u širokom rasponu boja, a potraga za nabranim čizmama porasla je za više od 1.000 odsto ove godine u iščekivanju jeseni.

Sjajne čizme od vinila

Još jedan favorit iz osamdestihih koji bi mogao obeležiti modne mesece pred nama. Čizme od sjajnog vinila dobijaju sve veću pažnju modnih konzumenata povećanjem klikova za više od 1.000 odsto na Stylightu u poređenju s prošlom godinom.

Uske čizme

Visoke čizme koje uz nogu prianjaju poput rukavice ultra su seksi i super trendi.

„Spice“, čizme brenda „Naked Wolf“, inspirirane modelima iz devedeseih, postale su it komad za generaciju Z okupljenu na TikToku, a stižu i s trendovskom platforma petom.

Bez obzira na to da li je reč o ravnim ili verzijama s malom ili velikom potpeticom, uske čizme dominirale su dizajnerskim kolekcijama brendova od francuskog „Givenchyja“ do skandinavskog brenda „Acne Studios“ ili italijanske „Max Mare“. Na Stylightu je potražnja za takozvanim skin tight čizmama ove godine porasla za 197 odsto u odnosu na prošlu sezonu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steve Madden (@stevemadden)

 

Visoke čizme za kišu

Kišne čizme će uvek biti in, a nakon što je prošle godine „Bottega Veneta“ popularisala kratke modele, ove godine glavnu reč vodiće one koje sežu gotovo do kolena. Ovaj trend kao stvoren je za sve ljubiteljke izgleda s festivala Glastonbury, a potraga za njima na Stylightu je porasla za 141 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Kaubojske čizme (visoke)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by meganellaby (@meganellaby)

Kaubojske čizme u trendu su već neko vreme (ko u ovom trenutku nema barem jedan par?!). Ali ove godine kaubojska čizma je povišena i seže do koljena. Predstavljajući idealnu obuću u prelaznom razdoblju, visoke kaubojke lako će se kombinovati uz lepršave haljine mini dužine, a potom i uz duge haljine maksi kroja kad uđemo u jesen. Na Stylightu je zabeležen porast interesovanja za visokim kaubojskim čizmama za 250 odsto u odnosu na prošlu godinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @eytys

Tanjug
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike