Zagrljaj mode i kulture na svečanom otvaranju 19. „Serbia Fashion Weeka“: Zvezde piste - ćerke poznatih mama

27.04.2022

13:26

0

Sinoć je u Novom Sadu svečano otvoren 19. „Sebia Fashion Week“ u auli Master centra Novosadskog sajma

Zagrljaj mode i kulture na svečanom otvaranju 19. „Serbia Fashion Weeka“: Zvezde piste - ćerke poznatih mama
Revija TMV Fashion foto Nenad Karlic_26042022-69 - Copyright Nenad Karlić, Danijel Rauški, Milan Babić

Nacionalna nedelja mode ove godine deo je projekta „Evropska prestonica kulture 2022“ i narednih pet dana ugostiće veliki broj kreatora iz zemlje i inostranstva. Na program su i zanimljive izložbe, ali i seminari na kojima će govoriti eminentni domaći i inostrani eksperti.

Ove sezone se na „Serbia Fashion Weeku“ promoviše i projekat „Najbolje iz Vojvodine“, čiji je pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, a na svečanom otvaranju prisutne je pozdravio i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević. Pre početka modnih revija prisutnima je poželela dobrodošlicu Svetlana Horvat, predsednica „Serbia Fashion Weeka“.

Nenad Karlić/ Serbia Fashion Week
 

U prvom bloku revija imali smo priliku da gledamo kreacije „Spes Line“ dizajnerke Jovana Živković i RA modne kreatorke  Teodore Radenković, potom brendova TMV Fashion i Lasher dizajnerke Aleksandre Lazić.

Nakon toga usledila je revija TMV Fashion na kojoj je prikazana  kolekcija dečje odeće, a mali manekeni i manekenke su poput profesionalaca veselo koračali pistom uz duge aplauze  publike. Zajedno sa svojim ćerkama pistom su prošetale i neke poznate mame, glumice Danijela Vranješ i Isrka Brajović kao i novinarka i urednica Nadežda Jokić.

Nenad Karlić/Serbia Fashion Week
 
Nenad Karlić/erbia Fashion Week
 
Nenad Karlić/ Serbia Fashion Week
 

Prvi blok zatvorila je revija Poslednja revija dizajnerke Aleskandre Lazić i njenog brenda Lacher.
Specijalna gošća na ovoj reviji bila je pop zvezda Jelena Tomašević koja je ponela jednu od kreacija ovog brenda, a njen nastup prisutni su pozdravili velikim ovacijama.

U drugom bloku svoje kolekcije predstavili su slovenačka dizajnerka Sanja Veličković i Alexander Bratscher.

Nenad Karlić/ Serbia Fashion Week
 

Za sam kraj prve večeri 19. izdanja „Serbia Fashion Weeka“ svoju novu kolekciju predstavila je dizajnerka iz Hrvatske Jadranka Šegota, prepoznatljiva po veštom kombinovanju kože sa drugim materijalima, ova talentovana dizajnerka publiku je ostavila bez daha.

Nenad Karlić/ Serbia Fashion Week
 


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike