Da li ste znali čemu služi mašnica na ženskim gaćicama, ona koju većina kida i secka? E nije za ukras

27.04.2022

08:59

0

Njeno značenje je prilično daleko od ukrasa

Da li ste znali čemu služi mašnica na ženskim gaćicama, ona koju većina kida i secka? E nije za ukras
penki-ir-LoFMQagQApU-unsplash - Copyright Unsplash

Vrlo često ženske gaćice imaju malu mašnu s trakom pričvršćenu napred, a odgovor zašto je to tako iznenadio je mnoge. Na društvenim mrežama postavilo se ovo pitanje i u odgovorima se pojavilo nekoliko teorija.

– Što se tiče korena tradicije, ona potiče iz dana pre nego što smo znali za elastin, kada je donji veš trebalo da se drži na mestu malom trakom provučenom kroz čipku s rupicama na vrhu. Mala mašna je mesto gde bi se zavezala ta traka, naravno spreda jer bilo najpogodnije.

Dakle, njeno je značenje toliko daleko od ukrasa i ta mala mašnica služila je vitalnoj funkciji da donje rublje drži čvrsto na mestu – bio je jedan od odgovora.

Unsplash
 

Neki su rekli da je to zato što su žene pre ustajale jako rano, još pre izlaska sunca i oblačile su se u mraku ili uz jednu sveću. Mašnice su im olakšavale oblačenje jer su zahvaljujući njoj znale koja je strana prednja, koja zadnja.

Danas više takvi problemi ne postoje, ali se dizajn zadržao zbog tradicije. Takođe, nekim ženama se mašnica danas nimalo ne sviđa i redovno je otkinu, piše Daily Star.

– Uvek sam ih smatrala pomalo besmislenim i dosadnim, a ne slatkima – bio je jedan komentar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike