Zvezde na crveni tepih uvek dolaze u cipelama koje su im bar za broj veće, znate li zašto?

12.04.2022

17:51

0

Sigurno ste makar jednom primetili da glumice, pevačice ili manekenke na raznim glamuroznim svečanostima nose cipele koje su prevelike za njih

Zvezde na crveni tepih uvek dolaze u cipelama koje su im bar za broj veće, znate li zašto?
profimedia-0313308077 - Copyright Profimedia

Često se, na blogovima i komentarima ispod fotografija sa crvenog tepiha, postavlja pitanje zašto poznate ličnosti nose obuću koja im je očigledno velika.

Holivudske zvezde koje defiluju crvenim tepihom često možemo da vidimo kako nose štikle primetno duže ili šire od nogu. Međutim, pokazalo se da za to postoji vrlo dobar razlog.

Veliki, glamurozni događaji i sređivanje za njih traju satima, a verovatno i same znate da vam se stopala šire kada ste dugo na visokim potpeticama.

Profimedia
 

Naime, nošenje cipela za broj ili dva većih pomaže u sprečavanju nastanka plikova, žuljeva i zaustavlja oticanje stopala.

Budući da često moraju da provedu sate u visokim potpeticama i nema ničeg glamuroznog u pogledu na natečena, bolna stopala, slavne osobe nose cipele koje su im za barem jednu veličinu veće.

Kako prevelike cipele ne bi skliznule s nogu u najgorem mogućem trenutku, stilisti stavljaju silikonske jastučiće unutar štikli.

Ovaj jednostavan trik osigurava da cipela dobro pristaje, ali ostaje na stopalu, ne ograničava cirkulaciju krvi i zaustavlja oticanje stopala.

Profimedia
 

Dvostrana traka još je jedan tajni alat koji koriste slavne osobe. Takođe pomaže da prevelike cipele ostanu na nogama celu noć.

Naravno, najčešće slavne osobe nose duge haljine čiji rub prekriva cipele.

Međutim, danas je ovaj trik gotovo postao trend, pa se mnoge holivudske zvezde ni ne trude da sakriju svoju malu tajnu od javnosti.

A kad mogu one, što ne biste mogle i vi - primenite i same slične trikove kako ne biste morale da se preobuvate u ravnu obuću i kako biste ostale elegantne cele večeri.

Nošenjem široke obuće izbeći ćete bolove, neprijatnosti, stezanje i stvaranje problema na osetljivim delovima stopala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike