Pet najposlušnijih rasa pasa koje je najlakše izdresirati

24.09.2021

15:50

3

Kada odlučite da udomite psa važno je uzeti u obzir da je neke rase znatno teže dresirati od drugih

Pet najposlušnijih rasa pasa koje je najlakše izdresirati
Copyright Pixabay

Mnoge rase pasa lako će postati verni članovi porodice, postaće vaši najbliži saputnici, nateraće vas da se fizički pokrenete. Međutim, čak i najiskusnijem vlasniku pasa teško je da nauči neke od najtvrdoglavijih štenaca da slede osnovne naredbe.

Bilo da ste prvi put u ulozi vlasnika psa ili ste odrasli s kućnim ljubimcima, spoznaja koje je rase najlakše dresirati može dobro da dođe ako ne želite da potrošite sate i sate svog vremena na školovanje svog četveronožnog prijatelja. 

Ono što je još važnije, neki vlasnici možda neće imati vremena ili sredstava za odgajanje psa za kog je manja verovatnoća da će biti poslušan zbog trauma u ranom životu. 

Pixabay

 

Zašto je dresura pasa toliko važna?

Ne samo da vam dresura štenca olakšava život (pomislite na manje nezgoda, sažvakani nameštaj i glasno lajanje), nego će i psu pomoći da shvati granice u vašem domu. Nijedno štene neće trpeti da viču na njega zbog vršenja nužde - ako nije naučeno gde se pravilno piški.

Bez obzira učite li svog psa osnovnim komandama ili želite da ga odgajate štene kao izložbenog psa, dresura može postati važan deo povezivanja s ljubimcem.

Nemački ovčar

Ako imate prostora za smeštaj ove lojalne rase, nemački ovčari su jedna od najposlušnijih i najradnijih rasa pasa, pa su odlični štenci za vlasnike koji traže što manje prepreka kada je u pitanju obuka. Omiljeni su u policiji i vojsci, jer nemački ovčar je poznat po tome što brzo može da nauči nove stvari.

Pixabay
 

Zlatni retriever

Obožavani od strane ljubitelja pasa u celom svetu, zlatni retriveri su vrlo umiljati i inteligentni psi koji mogu lepo da žive u bilo kom domaćinstvu. Usprkos svojoj veličini, dobro obučeni zlatni retriveri su pristupačni, blagi i srećni. Vole da uče, što ih čini lakima za dresuru i stoga su odličan izbor za svakog vlasnika psa, pa i potpuno neiskusnog. 

Pixabay
 

Pudlica

Postoji razlog zašto standardne, minijaturne i vesele pudlice često zauzimaju vodeću poziciju na izložbama pasa. Ne samo da izgledaju veličanstveno, nego ih zdrava mešavina poslušnosti, inteligencije i razigranosti čini idealnima za treniranje. To su psi koji se lako mogu setiti naredbi i slediti ih.

Pixabay
 

Patuljasti kontinentalni španijel (papilon)

Mnogi manji psi imaju reputaciju tvrdoglavih, ali ne i papilon. Ono što im nedostaje u veličini, nadoknađuju inteligencijom, hvaleći se impresivnom sposobnošću razumevanja naredbi.

Pixabay
 

Border koli

Ako ste zabrinuti oko obuke svog psa, border koli će te uskoro smiriti. Ovi psi su mirni u krizi, nezavisni, ali odani, te celu porodicu smatraju vrednom zaštite. Kad nisu istrenirani, ovi pomalo zločesti psi mogu biti destruktivni i tvrdoglavi, ali njihova inteligencija omogućuje im da brzo nauče i slušaju naredbe.

Pixabay
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike