Nakon incidenta sa obezbeđenjem u Beloj kući, prvi psi Amerike vraćeni u Bajdenovu porodičnu kuću

09.03.2021

16:05 >> 14:34

0

Autor: Z. A.

Nešto se psima u toj kući nije dopalo

Nakon incidenta sa obezbeđenjem u Beloj kući, prvi psi Amerike vraćeni u Bajdenovu porodičnu kuću
Copyright Instagram: @drbiden

Američki predsednik Džozef Bajden morao je da vrati svoja dva nemačka ovčara u svoju privatnu kuću u Vilmingtonu, država Delaver, nakon incidenta u kome jedan od pasa ujeo pripadnika obezbeđenja Bele kuće, javljaju američki mediji.

Mlađi od dva predsednikova nemačka ovčara, trogodišnji pas Mejdžor ponašao se agresivno, lajao, skakao i kidisao na osoblje i agente obezbeđenja Bele kuće, javio je CNN pozivajući se na anonimne izvore. Naime, izvori su pominjali da se dogodio incident u kom je Mejdžor nekog ujeo, ali ne navodeći da li je povređen.
Ipak, incident se smatra ozbiljnim, tako da su Mejdžor i Čemp prošle sedmice vraćeni u Bajdenovu kuću u Vilmingtonu.

Mejdžora su Džo i njegova supruga Džil udomili iz azila za životinje u novembru 2018, a psi su se Belu kuću preselili u januaru,nedelju dana nakon Bajdenove inauguracije.

Za razliku od novog predsednika SAD, njegov prethodnik Donald Tramp nije držao ljubimca u Beloj kući, a sada se ne zna da li će i kada pomenutim psima biti dozvoljeno da se vrate u predsedničku rezidenciju.

Prva dama SAD Džil Bajden izrazila je u emisiji „The Kelly Clarkson Show“ na TV NBC prošlog meseca zabrinutost u vezi sa smeštajem Mejdžora i Čempa u njihovoj novoj kući, zato što „treba da idu liftom, na šta nisu navikli, i da izađu u dvorište, gde ih gleda puno ljudi“. Ona je takođe rekla da jedino mesto na kom psi ne smeju da budu jeste nameštaj, ali priznala je da je jednog od njih uhvatila na kauču, te da se kreću bukvalno svuda.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike