Lakše upasti na Harvard, nego postati dadilja mačkama: Startap za čuvanje mačaka Mjautel prikupio skoro milion dolara kapitala

10.06.2024

16:15

0

Autor: K. O.

Ideja je da vlasnici mačaka pronađu proverene čuvare za svoje ljubimce

Lakše upasti na Harvard, nego postati dadilja mačkama: Startap za čuvanje mačaka Mjautel prikupio skoro milion dolara kapitala
Copyright Profimedia

Američki startap Mjautel, koji pomaže vlasnicima mačaka da pronađu proverene čuvare za svoje ljubimce, od osnivanja 2015. godine prikupio je skoro milion dolara kapitala i posluje sa profitom, iako su psi u Sjedinjenim Američkim Državama znatno popularniji kao kućni ljubimci.

Mjautel je profitabilan i njegov bruto prihod od rezervacija za čuvanje mačaka raste iz godine u godinu za 50 odsto. Firma trenutno zapošljava više od 2.200 radnika, koji moraju da zadovolje stroge kriterijume prilikom zapošljavanja.

Potencijalni zaposleni prolaze kroz šest krugova intervjua pre nego što im se dozvoli da se priključe timu. Vlasnica kompanije, Sonja Pečavič, u šali naglašava da je lakše upisati se na Univerzitet Harvard nego postati dadilja mačaka u Mjautelu, prenosi portal Teh kranč.

Pexels
 

Kompanija je do sada odgovorila na više od 95.000 zahteva za čuvanje mačaka, pre svega u velikim američkim gradovima kao što su Njujork i Los Anđeles, ali planira da se proširi i na manje gradove.

Pečavič navodi da je prikupljanje kapitala bilo teško jer su investicije uglavnom fokusirane na pse kao kućne ljubimce, i mnogi investitori nisu shvatali zašto usluga čuvanja treba da bude usmerena samo na mačke.

Freepik
 

U Sjedinjenim Američkim Državama, 65,1 milion domaćinstava ima bar jednog psa, dok 46,5 miliona domaćinstava drži mačku kao ljubimca.

Osnivačica Mjautela smatra da mačke imaju posebne potrebe koje se razlikuju od potreba drugih ljubimaca i za sada uspeva da zaradi na svojoj viziji, navodi se na portalu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike