Francuski par preko interneta naručio najskuplju mačku na svetu, a kada im je ljubimac stigao, neprijatno su se iznenadili

24.09.2022

14:44

0

Autor: D. R.

Ova mačka ih je i do zatvora dovela

Francuski par preko interneta naručio najskuplju mačku na svetu, a kada im je ljubimac stigao, neprijatno su se iznenadili
profimedia-0338454156 - Copyright Profimedia

Par iz Francuske završio je u zatvoru nakon što je kupio mačku za čak 6.000 eura misleći da kupuju čuvenu macu savanu, najskuplju mačku na svetu.

Oni su mačku našli preko oglasa na internetu, a nedelju dana kasnije shvatili su da ipak nisu dobili ono što su želeli. Savana je inače prelepa mačka nastala ukrštanjem domaće mačke i afričke divlje mačke.

U Francuskoje je naravno dozvoljeno čuvanje ove mace kao kućnog ljubimca, ali sumatranskog tigra ipak nije, piše "Yahoo News"

Istražiteljima je trebalo dve godine da dovrše istraživanje koje se završilo hapšenjem devet osoba, među kojima je bio i par koji je kupio mačku. Međutim, oni su kasnije pušteni iz zatvora.

Prema UPI, mačka je sada pod brigom Francuske agencije za biodiverzitet, a zvaničnici protiv osumnjičenih vode optužbe za trgovinu životinjama.

Podvrsta tigra je kritično ugrožena i nalazi se u divljini samo na Sumatri u Indoneziji, nakon što je zbrisana sa drugih ostrva Sunda, prema Svetskom fondu za divlje životinje. Veruje se da je na planeti ostalo manje od 400 tigrova, a krčenje šuma i krivolov prete da ova vrsta potpuno nestane.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike