Vaš pas je neposlušan i uništava stvari: Može postojati nekoliko razloga zbog kojih je nervozan

27.01.2022

07:55

0

Ljubimac je odjednom počeo da grize nameštaj i pravi haos po stanu?

Vaš pas je neposlušan i uništava stvari: Može postojati nekoliko razloga zbog kojih je nervozan
profimedia-0426347453 - Copyright Profimedia

Ukoliko vaš pas pravi nered po kući, pretura po korpi za smeće, lomi stvari i postao je nemoguć i neposlušan, pod hitno treba utvrditi šta je razlog ovakvom ponašnju.

Najčešći razlog nevaljalom ponašanju je promena dnevnog ritma, recimo odlazak u šetnju u različito vreme. Psi ne vole promene, a najviše ih potrese preseljenje i promena životnog prostora.

Pexels
 

Dakle, najvažnije je da se pas šeta uvek u približno isto vreme, kao i da obrok dobija tačno na vreme. Ako se redovno šeta i dobija potrebnu ljubav vlasnika, razmislite da li u poslednje vreme dugo ostaje sam zatvoren u prostoru.

I sam vlasnik može biti razlog lošeg ponašanja ljubimca, jer ukoliko se ne rukovodi principom nagrade i kazne, i dresirani pas se otme kontroli i zaboravi sve što je naučio.

Ukoliko ste sigurni da su psu sve potrebe zadovoljene i dobija ih u isto vreme, trebalo bi da potražite pomoć veterinara.

Pexels
 

Nekada psi promene ponašanje iz zdravstvenih razloga, a najčešće je to zubobolja.

Neuobičajene nezgode koje se dešavaju psu u kući su dobar razlog da se vlasnik zabrine i odvede ljubimca kod veterinara kako bi proverio zdravstveno stanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike