Psiholozi otkrivaju osam razloga zašto muškarci preferiraju starije žene

30.09.2022

11:06

0

Autor: D. R.

Verovali ili ne, muškarcima je privlačno kada je njihova partnerka ta koja kontroliše

Psiholozi otkrivaju osam razloga zašto muškarci preferiraju starije žene
Ljubav - Copyright Pixabay

Čini se da je u poslednje vreme sve češće da se muškarci zaljube u starije žene, boreći se protiv stigme koja vlada kod ove vrste odnosa.

I dok smo svesni da zdrava veza nije definisana razlikom u godinama ili bilo kojim drugim faktorom, nismo mogli, a da se ne zapitamo šta je zainteresovalo muškarce za starije žene.

Psiholozi kažu da su ovo najbitniji razlozi:

1. Starije žene imaju više životnog iskustva

Starije žene su videle mnogo više u životu od mlađih, nosile su se sa svim vrstama poteškoća i zrelo mogu da se nose sa svim budućim problemima. Zbog toga muškarci znaju da će moći da rastu i da budu zreliji uz partnerku. Takođe veruju da će im druženje sa nekim mudrijim, pomoći da prođu kroz teške životne izazove.

2. Muškarci vole žene koje znaju šta žele

Ova teorija upotpunjuje prethodnu tačku; mlađe muškarce privlače starije žene jer obično znaju šta žele. Pošto ove žene imaju veće životno iskustvo, postavile su svoje ciljeve i tačno znaju kako će da ih ostvare. One su fokusirane na svoje ciljeve jer su već postavile svoje planove.

Profimedia
 

3. Muškarci osećaju zadovoljstvo kada ih starija žena smatra zanimljivim

Muškarci su otkrili da je pažnja starije žene podigla njihov nivo samopouzdanja i samopoštovanja. Dakle, kada mladić privuče stariju ženu, to naduvava njegov ego, jer je uspeo da privuče nezavisnu, obrazovanu i uspešnu ženu. Osećaju se polaskano i veruju da su u stanju da očaraju žene svih uzrasta.

4. Starije žene izgledaju samopouzdanije

Ne postoji ništa privlačnije od samopouzdanja, a starije žene pucaju od njega. Muškarce privlače žene koje veruju u sebe i svoje sposobnosti. Ovo uslovljava muškarce da donesu određene zaključke o ženinoj ličnosti i načinu života. 

5. Muškarci žele vezu uz uzajamno poštovanje

Naravno, oba partnera traže međusobno poštovanje, da se osećaju poštovano i cenjeno od svog partnera. Muškarci će najverovatnije poštovati starije žene jer vide da imaju više životnog iskustva, više zrelosti i nezavisnosti. Zbog toga ih poštuju, čime se između njih dvoje gradi međusobno poverenje.

Pexels
 

6. Cene emocionalnu stabilnost kod starijih žena

Starije žene su zrelije od mlađih i u drugim aspektima - kao što su emocije. Dok je nekim mladim ženama teško da izraze svoje emocije sa svojim partnerima, starije žene mogu slobodno da podele svoja osećanja. Emocionalno su rasli i sada znaju kako da kontrolišu svoje emocije da bi živeli zdrav odnos.

7. Muškarci su željni da nauče nešto novo

U nekim slučajevima, muškarci vide zabavljanje sa starijom ženom kao zanimljivo iskustvo, posebno ako je njihovoj istoriji zabavljanja nedostajalo uzbuđenje. Muškarci su željni učenja i spremni da vide šta će ih nova starija partnerka naučiti.

Profimedia
 

8. Vole kada su žene te koje kontrolišu

Suprotno popularnom verovanju, muškarcima je privlačno kada je njihova partnerka ta koja kontroliše. U nekim slučajevima, muškarci vole kada žene preuzmu vođstvo i mogu se pobrinuti za sve. Od planiranja putovanja i filmskih večeri do porodičnih događaja i tako dalje. Muškarcima je lakše da znaju da njihov partner uživa u ovom aspektu veze, na taj način će izbeći da čuju stvari poput „Ti nikad ništa ne radiš za mene“.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike