Kako prirodnim putem prevazići problem erektilne disfunkcije?

21.09.2022

12:35

0

Autor: 24sedam

Najčešći simptomi erektilne disfunkcije su smanjena seksualna želja, problemi sa erekcijom kao i problemi sa održavanjem erekcije

Kako prirodnim putem prevazići problem erektilne disfunkcije?
Muškarac - Copyright Profimedia

Bilo da problem imaju mladi, srednjovečni ili stariji muškarci, erektilna disfunkcija predstavlja veliki izazov za mnoge parove danas, bez obzira na godine. Uzroci mogu biti različiti, počev od zdravstvenog stanja, emocijonalnih problema pa do stila života. Često muškarci sa erektilnom disfunkcijom pate od dijabetesa ili srčanih bolesti, ili mogu biti gojazni.

Loša ishrana, neaktivnost, konzumacija droga, alkohola i cigareta mogu biti direktni uzrok ovog zdravstvenog problema kod muškaraca. Najčešći simptomi erektilne disfunkcije su smanjena seksualna želja, problemi sa erekcijom kao i problemi sa održavanjem erekcije.

Koliko erektilna disfunkcija utiče na život parova govori i činjenica da je ona neretko jedan od brojnih uzroka za razvod ili raskid veze, ali i brojnih emotivnih problema kod muškaraca.

Ipak, bez obzira na upornost problema, lečenje erektilne disfunkcije je moguće. U pomoć vam pristižu prirodne čajne mešavine, brojna erotska pomagala, suplemenati, a i lekovi. Ne zanemarujte ni snagu psihoterapije, bilo da je ona individualna ili za par. Dakle, dobra vest je da se ovaj problem može prevazići.

Koji su razlozi erektilne disfunkcije?

Razlozi zaista mogu bili raznoliki. Ukoliko su organskog porekla oni se odnose na lošu prokrvljenost kroz polni ud, razne polne bolesti penisa, promene na prostati, uticaj starenja itd.

Psihološki pritisak može uticati na manjak samopouzdanja, stres ili razvoj depresije te je to još jedan od uzroka. Ništa manje problematičan može biti i hormonski poremećaj.

U najvećem broju slučajeva, problem je psihološke prirode, a neretko se problem nalazi u samom kvalitetu veze. Stalni pritisci, svaljivanje krivice i frustracija među partnerima mogu u velikoj meri uticati na “nedostatak energije” i produbiti već nastali problem.

Profimedia
 

Sexy shop kao jedan od rešenja, zašto da ne?

U ovakvim slučajevima, pored eventualne stručne pomoći, pokušajte sa osvežavanjem vašeg seksualnog odnosa eksperimentisanjem u spavaćoj sobi. Nemojte podcenjivati snagu iznenađenja kada dozvolite partneru da otkrije svoju “dugo skrivanu želju”. Za ovakve “novine”, predlažemo da posetite sex shop. Ovakva mesta su izvor nadahnuća, a i često tek tada možete istinski upoznati sebe i svoje želje. Ko zna? Možda je potreban samo jedan klik na zanimljivom vešu za vašu lepšu polovinu ili možda neki mirišljavi lubrikant koji će probuditi vaša čula.

Osluškujte svoje želje i opustite se, a sexy shop vam samo može pomoći u tome.

Pexels
 

Hrana je moćan afrodizijak

Kako smo naveli da je loša ishrana jedan od okidača erektilne disfunkcije, tako i prave namirnice mogu biti jako pogonsko gorivo za libido.

Najbolje namirnice za bolje raspoloženje su avokado, čokolada i banane. Od njih možete napraviti fin dezert kao afrodizijak. Sok od ceđenih narandži je takođe izuzetno jak stimulans.

Takođe spanać, pasulj i i grašak, kiseli kupus, špargla, morske alge, orašasti plodovi i nar služe podsticanju libida. Od začina, nezaboravimo šafran i đumbir.

Profimedia
 

Priroda misli i na potenciju

Još jedno od rešenja za poboljšanja muške potencije nalazi se u prirodi. Postoji mnoštvo čajeva i čajnih mešavina koji mogu na potpuno prirodan način poboljšati funkciju muškog polnog organa. Veliki broj preparata koji se promovišu kod erektivne disfunkcije zapravo sadrže velike količine supstanci koje se nalaze upravo u tim čajevima.

Bez obzira da li je u pitanju preventiva, dijagnostifikovani zdravstveni problem ili andropauza (“muški klimaks”) čajevi mogu pomoći u održavanju testesterona na zavidnom nivou.

Čajevi za potenciju se piju svakodnevno, ali u granicama preporuke.

1. Čaj od vrbovice

Ova biljka je poznata u narodu kao “muška biljka”. Vrbovica pomaže kod problema kod muškaraca koji imaju problem sa uvećanom prostatom. Ova biljka je odličan prirodni lek za zdravlje prostate.

2. Bosiljak i timijan

Smatra se da bosiljak i daje snagu organizmu i pokreće “mušku snagu”. Veruje se da žvakanje svežih listova ove biljke deluje afrodizijački na muški pol. Za ovaj napitak potrebno je 40 gr suvog bosiljka, 30 gr peršuna, 30 gr timijana i 20 gr celerovog lista. Mešavini dodati i dva čena belog luka i preliti vrućom vodom. Neka odstoji oko pola sata. Zatim ga procedite. Pijte ga u toku dana i dva sata pre spavanja. Važna napomena: ovaj napitak ne treba mešati sa lekovima.

Pixabay
 

3. Čaj od žalfije, kantariona i ginka

Ovaj topli napitak utiče na cirkulaciju te pozitivno utiče na erekciju i snagu. Čaj od kantariona stimuliše nervne završetke i povećava osetljivost dok ginko biloba pojačava protok krvi kroz polni ud. Dakle, izuzetno snažna mešavina čajeva koja će sigurno probuditi i ugrejati krv.

4. Rtanjski čaj

Glavni sastojak rtanjskog čaja je čubar. U narodnoj medicini on se vekovima koristi za benigno uvećanje prostate, impotenciju i jačanje libida na prirodan način. U svom sastavu ima piridoksin te umiruje i leči živce.

Jedna kašika mešavine rtanjskog čaja se prelije sa 200 ml vruće vode. Potrebno je da čaj odstoji 15 minuta, a zatim ga procedite.

Kombinacija rtanjskog čaja i bosiljka je spasonosna za bolju erekciju, ali i prostatu. Glogov čaj poboljšava dotok krvi u genitalije i snagu erekcije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike