Da li je veličina penisa ipak važna? Odgovor dalo 160 žena

15.09.2022

19:36

0

Autor: D. R.

Rezultati i nisu neko iznenađenje

Da li je veličina penisa ipak važna? Odgovor dalo 160 žena
Seks - Copyright Profimedia

Istraživanje u kome je učestvovalo 160 žena iz Škotske pokazalo je da je za one koje visoko cene vaginalni orgazam poželjan duži penis.

Više od trećine žena (33,8%) tvrdi da je veća verovatnoća da će stalno imati vaginalni orgazam kada je penis njihovog partnera duži od proseka, međutim, 60 odsto žena reklo je da veličina ne čini razliku.

Istraživači veruju da se nalazi mogu pripisati nekoliko varijabli. Jedna teorija je da čulni nervni završeci koji mogu izazvati orgazam prolaze celom dužinom vagine i u grlić materice, a neke žene imaju veći odgovor na dublje prodiranje i stimulaciju ovih područja.

Profimedia
 

Studija nije pokazala da posedovanje većeg penisa ima bilo kakvog uticaja na učestalost izazivanja drugih oblika ženskog orgazma (uključujući klitoris ili orgazme postignute oralnim seksom). Pretpostavlja se da bi evolucioni faktori mogli biti delimično odgovorni za sklonost žena prema partneru sa većim penisom u smislu njihove percipirane sposobnosti da rade i reprodukuju.

Druga australijska studija koja je objavljena u časopisu "Proceedings of the National Academi of Sciences" otkrila je da je veličina penisa jedan aspekt koji određuje privlačnost muškarca suprotnom polu. 105 heteroseksualnih žena ocenilo je svoj nivo privlačnosti prema različitim slikama golih muških figura u prirodnoj veličini. Slike su se razlikovale po visini, veličini penisa i odnosu ramena i kukova. Većina žena smatrala je da su viši muškarci sa širokim ramenima, užim bokovima i dužim penisom najpoželjniji, međutim rezultati su pokazali nagli pad privlačnosti kada su osobine bile ekstremne.

Profimedia
 

Žene su smatrale da je mlohavi penis od približno 12,7 do 14 centimetara najatraktivniji (studija navodi da je nešto više od 8,89 centimetara prosečno). Idealna dužina penisa koju su odabrale žene bila je bliža proseku od percipirane idealne visine ili odnosa kukova i struka kod partnera.

Autori studije veruju da ovo pokazuje da žene preferiraju više ekstrema u visini i odnosu kukova i struka nego u veličini penisa. Istraživači se nadaju da će ovi nalazi dovesti do boljeg razumevanja evolutivnog razvoja ljudskog muškog penisa, koji se razvio u dodatak duži i deblji od penisa bilo kog drugog primata.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike