Koliko traje prekratak seks? Iznenadićete se brojkama

18.04.2022

20:53

0

Studija je otkrila i da muškarci često nisu objektivni što se tiče prosečnog trajanja akcije u krevetu

Koliko traje prekratak seks? Iznenadićete se brojkama
Seks - Copyright Profimedia

U velikom istraživanju koje je sprovedeno preko interneta, ispitano je više od 3.800 seksualno aktivnih muškaraca i žena.

Rezultati su pokazali da, verovali ili ne, ali zaista postoji nešto što bismo nazvali "prekratko", "predugo" i "idealno" kada je vođenje ljubavi u pitanju.

Kako je otkriveno, žene u proseku žele da seks traje 25 minuta i 51 sekund, tačnije, to je idealna mera za njihovo zadovoljstvo.

A kako stvari stoje, muškarci se takođe slažu, jer preferiraju maltene istu dužinu trajanja odnosa, odnosno oko 25 minuta i 43 sekunde.

Studija je, međutim, otkrila i to da muškarci često nisu subjektivni, kada je reč o prosečnom trajanju akcije u krevetu, odnosno, često precenjuju trajanje samog seksualnog čina.

Stvarne brojke u suprotnosti sa očekivanjima

Seks, kod 27 posto ljudi, u proseku traje od tri do sedam minuta, dok je za 18 posto njih užitak neprekidan od sedam do 15 minuta. Tek 12 posto parova kaže da im seks, odnosno sama penetracija, traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Profimedia
 

Kao glavne “krivce” za to navode muškarce, mada se stranje, u kome seksualno uzbuđenje nije moguće kontrolisati, smatra preuranjenom ejakulacijom. Sa druge strane, više od 90 odsto žena ne može da doživi orgazam u roku od dva minuta, pa je iz tog razloga, u takvom seksu, njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto.

Većina žena u studijama odgovara da im je prekratko sve što traje kraće od pet minuta, dok su nešto “blaže” kod procenjivanja onog što je predugo – za većinu je to seks koji traje duže od pola sata.

Profimedia
 

Ipak, ti podaci ne bi trebalo da deprimiraju muškarce, ističu istraživači, zbog toga što će žene zanemarivanje predigre, neiniciranje seksa i posvećenost isključivo genitalijama doživeti kao veći prestup i grešku partnera od same dužine odnosa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike