Impozantno božićno drveće krasi London: Neka su prava umetnička dela, a hotelski lobiji postali su novogodišnje bajke

09.12.2020

20:21 >> 20:28

0

Od ovih prizora zastaće vam dah

Impozantno božićno drveće krasi London: Neka su prava umetnička dela, a hotelski lobiji postali su novogodišnje bajke
Copyright Printscreen

Ovo čak ni pandemija nije uspela da pokvari. Uoči svakog Božića najelitniji londonski hoteli, restorani i druge važne lokacije u gradu započnu svojevrsno takmičenje ko će imati najspektakularnije dekorisan prostor. Od zaleđene bajke u “Claridge-u” do impresivnog drveta u “The Ned” hotelu, mnogo je fantastičnih dekoracija u prestonici Velike Britanije ove sezone.

Danas vam donosimo listu najlepše ukrašenih prostora u Londonu.

  • Hotel Ned -ovo impozantno drvo visoko je 22 stope, a osmislili su ga cvećari iz “Grandirose.” Tradicionalno ima 6.000 svetiljki, zlatne listove paprati, kao i više od 1.000 ukrasa koji su zlatni, u boji slonovače i šampanjca.
  • 2. Hotel Claridge – ove godine inspirisan je “art deco” korenima. Stvorili su ovo šljašteće zaleđeno drvo u saradnji sa dugogodišnjim partnerima “McQueens Flowers.” Svaka snežna grana ovog drveta obmotana je blistvim trakama sa više od 10.000 kristala. A tu su i staklene gerlande i ukrasi koji reflektuju svetlost po celom hotelskom lobiju.

    3. Aqua Shard hotel  – njihovo božićno drvo dizajnirao je nagrađivani umetnik Soutra Gilmour koji je ovom prilikom odao počast ljudima koji rade iza scene u londonskoj pozorišnoj industriji, trenutno najpogođenijoj ovom pandemijom. Svetleća struktura napravljena je od stotina ručno obojenih četki za farbanje koje je osvetlio dizajner svetla Jon Clark. Oni su napravili i specijalne dezerte i koktele koji stoje pored drveta, a prihod od prodaje odlazi kao donacija fondu “Theatre Support.”

    4. The Belmond Cadogan Hotel – udružili su se sa Harvey Nichols-om da bi napravili ovo impozantno božićno drvo. Tradicionalno, imaju tri predivne vrste ukrasa, kao i ručno obojene kugle koje je uradio Tom Martin London, kao i žice sa srebrnim svetlom i neobične zvezde.

    5. Covent Garden – ove godine njihovo spektakularno drvo visoko je 60 stopa, a na njemu se nalazi preko 115.000 lampica koje osvetljavaju celu okolinu.

    Saznaj više:

    Korak po korak: Kako pravilno da stavite lampice na jelku, a da se ne zapetljate kao pile u kučine (VIDEO)

    Ukrasi od pomorandže su ekološki, mirišljavi, povoljni… predivni. Imamo četiri ideje

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Izvor: harpersbazaar

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike