Neprijatni mirisi neće otići iz doma ako ih lepo zamolite, ali hoće uz 4 supertrika

24.10.2020

12:29 >> 12:38

0

Bez upotrebe hemije

Neprijatni mirisi neće otići iz doma ako ih lepo zamolite, ali hoće uz 4 supertrika
Copyright Pixabay

Ponekad nismo ni svesni da naša kuća ima miris, ali naši gosti svakako će to odmah primetiti, baš kao što vi odmah osetite „miris kuće“ u koju prvi put ulazite. Kada se pomenu neprijatni mirisi, misli nam odmah skrenu u kupatilo, a nije ono jedini prostor u stanu gde stanuju mirisi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Dozvolite deci da vam pomognu u kući, samo im dajte zadatak primeren uzrastu

Mogu se javiti svuda – u kuhinji nakon pripreme hrane, posebno nakon dinstanja crnog i belog luka, ali i u spavaćoj sobi ujutru, posebno u sobi u kojoj spavaju tinejdžeri, koji često odlažu čarape na policu za knjige. Smrad cigareta nećemo da pominjemo, pušačima ne smeta jer ga ne osećaju, a njega je gotovo nemoguće neutralisati. Iako je na tržištu mnogo proizvoda za svež, mirisan i čist vazduh u kuć, svi su puni hemikalija, brzo se troše i nisu jeftini.

Naravno, prvo i osnovno pravilo za kuću bez mirisa jeste da provetravate prostorije što češće iako je počela grejna sezona.

A ima još nekoliko načina da brzo osvežite vazduh u kući – i to prirodnih.

Mogu da pomognu mirisne sveće koje ne morate da palite samo za romantičnu večeru.

Pošto smo već pomenuli grejna tela, a ovo je vreme kada uzimamo puno mandarina, pomorandži i limuna – koru tog voća nemojte bacati, već je stavite na radijator ili drugo grejno telo. Kuća će vam odmah zamirisati na jug i biće vam toplije. A vazduh svež.

Pixabay

ČITAJTE I: Pustite decu da crtaju po zidovima, jedno sredstvo za ulepšavanje skida čak i trajni marker

Neprijatne čestice vazduha može da rastera i ovaj trik: skuvajte u vodi koru limuna i, kada se ohladi, procedite tečnost i sipajte je u raspršivač.

Za malo neprijatnije mirise, koji uglavnom žive u WC-u, potrebno je da pomešate 50 ml medicinskog alkohola i 50 kapi bilo kog eteričnog ulja u plastičnom raspršivaču, te da potom dodate 300 ml vode. Nakon nužde i pre upotrebe protresite bočicu. I neprijatni mirisi nestaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike