Ne bacajte kosu sa češlja: Zahvaljujući njoj, vaše biljke će biti zdrave i nahranjene

19.04.2022

15:58

0

Nutrijente možete da im obezbedite presađivanjem, ali i kroz kosu

Ne bacajte kosu sa češlja: Zahvaljujući njoj, vaše biljke će biti zdrave i nahranjene
Biljke i četka za kosu - Copyright Pixabay/Profimedia

Biljke umnogome oplemenjuju životni prostor i mnogi ne bi mogli ni da zamisle da ih nemaju u svom domu.

Međutim, da bi cvetale u svom punom sjaju, neophodno je uložiti malo truda u njihovo održavanje. Ukoliko ih ne zalivate i ne hranite redovno, nažalost, neće vam potrajati.

Svaka zahteva određeni način "nege". Neke traže mnogo vode, dok neke mogu danima da je "ne piju". Sa druge strane, kod većine njih "pale" istri trikovi.

Primera radi, kosa koja ostane na češlju, nakon češljanja, mogla bi da bude spas za vaše biljke.

Kada sa češljanjem završite, kosu sa njega, pretpostavljamo, skinete i bacite. Sada biste mogli da je iskoristite kao dodatak za vaše kućne biljke.

Unsplash
 

Nutrijenti

Ukoliko vam biljke uporno venu, za početak bi trebalo da ih stavite na odgovarajuće mesto. U zavisnosti od vrste biljke, pomerite je na sunčano ili senovito mesto. Ovo, naravno, nije kraj. Neophodno je da se pobrinete da vaša biljka dobija dovoljno nutrijenata. Možete joj ih dati presađivanjem, ali i dodavanjem nutrijenata.

Kosa i biljke
Kosu koju, nakon četkanja, pokupite sa četke i bacite, sada možete da dodate vašim biljkama, ukoliko želite da duže žive. Naime, kosa deluje kao đubrivo za biljke, jer sadrži azot koji im je neophodan da bi preživele. Verujemo da ste iznenađeni.

Pexels
 

Iskopajte malu rupu u zemlji i unutra ubacite kosu sa četke. Ta kosa ne bi trebalo da je skoro farbana, da hemikalije ne bi dospele u zemlju. Rezultat, nažalost, ne možete odmah očekivati, jer su potrebne oko dve godine da bi se supstance iz kose otpustile. Samo budite strpljivi, isplatiće vam se.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike