Da li ste znali da fleke sa stola i stakla skida ova namirnica koju svakodnevno koristite?

13.04.2022

13:47

0

Njega sigurno imate u frižideru

Da li ste znali da fleke sa stola i stakla skida ova namirnica koju svakodnevno koristite?
profimedia-0645806396 - Copyright Profimedia

Svaka domaćica ima neke svoje trikove uz koje sebi olakšava obavljanje kućnih poslova.

Soda bikarbona i sirće mogu da prave čuda kada je čišćenje u pitanju, to već i ptičice znaju, ali da li ste znali da je majonez super-pomoćnik svakog domaćinstva? 

Naime, sigurno vam se desilo da su se za neku ravnu površinu, poput vrata, stola ili mikrotalasne pećnice, zalepili ostaci hrane koje ste kasnije morali da stružete i da rizikujete razna oštećenja.

Sada, za ovakve situacije postoji jednostavno rešenje.

Rešenje za takve tvrdokorne mrlje imaju fanovi britanske Kraljice čišćenja - gospođe Hinč koji se kunu u učinkovitost majoneza kao sredstva za čišćenje!

Nakon što je jedna korisnica pitala kako sa vrata ukloniti ostatke lepljive trake, fanovi gospođe Hinč složili su se da će slepljene ostatke najbolje skinuti majonez, brzo i bez imalo struganja i ribanja.

Unsplash
 

- Radi poređenja, zalepila sam raznobojne kolaže na balkonska vrata od PVC-a; u tom trenutku mi se to činilo kao dobra ideja, ali sad ne mogu da operem komade lepljive trake... Pomoć! - napisala je u Fejsbuk grupi jedna korisnica i pitala pratioce ima li neko neko čudotvorno rešenje.

Ova objava je prokomentarisana više od 300 puta. Fanovi gospođe Hinč su nesebično delili svoja znanja i trikove čišćenja, a najčešći je predlog bilo uklanjanje ostataka trake majonezom.

- Premažite majonezom i ostavite 10 do 15 minuta da deluje, sigurno će pomoći. To sam ja koristio na svojim prozorskim okrvirima od PVC-a i delovalo je - jedan je od najčešćih odgovora.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike