Volite nar, ali kada pomislite na čišćenje više vam se ni ne jede: Postoji jedna brza metoda uz koju nema nereda (VIDEO)

24.10.2021

12:50

0

Nemojte da dozvolite da vam omiljena voćka propadne samo zato jer vas mrzi da čistite - postoji super metoda koja je brza i ne pravi nered

Volite nar, ali kada pomislite na čišćenje više vam se ni ne jede: Postoji jedna brza metoda uz koju nema nereda (VIDEO)
pexels-pixabay-65256 - Copyright Pexels

Jedna od mnogih asocijacija na jesenje dane je definitivno nar. Osim što volimo da ga pijemo u obliku čajeva i sokova, najčešći oblik konzumiranja semenki je onaj "na kašičicu" dok je svež. Međutim, prethodno ga treba očistiti, a svi znamo koliko je taj posao mukotrpan i neuredan.


Kako biste izbegli crvenu kuhinju i nered od kore, isprobajte genijalnu metodu čišćenja - u vodi.

Prvo lagano rolajte ceo nar po radnoj površini kuhinje kako bi semenke blago odvojili od kore. Nakon toga nožem odrežite vrh ploda i kriške prateći bele opne. 
Pexels
 

Napunite jednu posudu vodom i stavite je u sudoperu, a zatim ubacite kriške unutra i krenite na posao - pod vodom vadite semenke. Ova metoda omogućava i da uklonite dobro sve bele delove koji znaju biti gorki, pa pokvare uživanje u ovom sočnom voću.

Nakon što ste odvojili sve semenke, procedite ih iz posude, odložite u frižider pa kad poželite - samo se poslužite.

Ceo proces možete pogledati u videu:

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike