Recept dana: Domaća kisela čorba okrepljuje telo i može da zameni obrok
Osetićete se bolje posle prve kašike
![Recept dana: Domaća kisela čorba okrepljuje telo i može da zameni obrok](/data/images/2021-01-01/170658_profimedia-0269389299_f.jpg?timestamp=1609542000)
Ukoliko ste ovih dana uspeli da pojedete i čorbicu, svaka čast. Ne morate na detoksikaciju, ali danas bi valjalo da pojedete finu okrepljujuću čorbicu povrća i piletine po starom receptu.
Jedino što ćete morati malo duže da je kuvate, ali koristi koje će vaš organizam osetiti već nakon prve kašike vredan je svakog minuta provedenog u kujni.
možete da pripremite i
Sastojci:
- 1 manje pile (oko 1,5 kg) ili pola većeg pileta
- 1 veliki crni luk
- 2–3 šargarepe
- 2–3 bele zeleni
- celer veličine jajeta
- 2 lovorova lista
- pola šolje pirinča
- 2 limuna
- 3–4 žumanca
- 150–200 ml pavlake za kuvanje
- mirođija
- peršun
- so i biber
Priprema
1. U dublji lonac stavite pile i nalijte vode. Posolite i ostavite da provri.
2. Smanjite vatru i skidajte penu koja se pravi. Kad skinete penu, dodajte iseckanu šargarepu, belu zelen, lovor i celer, pa ostavite da se kuva.
3. Kad se piletina skuva, izvadite je i poskidajte kosti i kožu, usitnite i vratite u lonac. Kad dodate meso, dodajte i pirinač.
4. Posle 15 minuta kuvanja, pomešajte sok od limuna sa žumancima, pa dodajte pavlaku i dobro sjedinite. Polako sipajte tu smesu u lonac uz mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu.
5. Dodajte peršun i mirođiju i poslužite čorbu dok je vrela.
Bon appetit!!!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari