aktuelno

Jednostavni praznični venac od rol-viršlica: Pravi se brzo, bukvalno za pet minuta, a kad se ispeče, pojede se još brže (VIDEO)

11.12.2024

14:13

0

Autor: V. I.

Savršeno ukusno rešenje za brz obrok kad nemate vremena za dugu pripremu

Jednostavni praznični venac od rol-viršlica: Pravi se brzo, bukvalno za pet minuta, a kad se ispeče, pojede se još brže (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim receptom koji je savršen za doručak, užinu, večeru ili čak zabave, rol-viršlice umotane u lisnato testo pravi su izbor. Ovo jelo donosi savršen balans hrskavog lisnatog testa i sočnih viršli, a dodatno možete eksperimentisati s ukusima dodajući senf, kečap, slaninu ili sir. Najbolji deo? Priprema je brza i laka, a rezultat je uvek fantastičan - obrok koji osvaja i odrasle i decu!

Rol-viršlice u lisnatom testu su savršen izbor za brzi doručak, užinu ili večeru. Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je ukusan i hrskav zalogaj kojem je teško odoleti.

Jednostavni praznični venac od rol-viršlica: Pravi se brzo, bukvalno za pet minuta, a kad se ispeče, pojede se još brže (VIDEO)Unsplash
 

 

Evo kako da ih pripremite:

Vreme pripreme:

5 minuta + pečenje

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 10 mini-viršli
  • 1 jaje (za premazivanje)

Priprema:

1. Ako koristite zamrznuto lisnato testo, izvadite ga iz zamrzivača i ostavite da se potpuno odmrzne. Nakon odmrzavanja, pospite radnu površinu brašnom i oklagijom razvucite testo u pravougaonik debljine oko 3 mm.

2. Razvijeno testo isecite oštrim nožem kao u donjem videu: prvo napola po širini, pa napola po dužini. Potom isecite na pravugaonike i pod dijagonali na trouglove.

3. Svaku viršlu obmotajte jednom trakom testa, počevši od jednog kraja viršle i spiralno obmotavajući ka drugom kraju. Uverite se da su krajevi testa dobro pričvršćeni kako se ne bi odvajali tokom pečenja.

4. Obložite pleh papirom za pečenje i poređajte umotane viršle s malim razmakom između svake.

5. Umutite jaje viljuškom i četkicom premažite svaku rol viršlu. Po želji, pospite susamom ili kimom za dodatni ukus i dekoraciju.

6. Zagrejte rernu na 200° C. Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite rol viršle 15-20 minuta, ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.

7. Nakon pečenja, izvadite rol viršle iz rerne i ostavite ih da se malo prohlade. Složite ih u venac i ukrasite paradajzom isečenim u oblik mašne.

 

 

Dodatni saveti

  • Dodaci: Pre umotavanja, viršle možete premazati senfom ili kečapom za dodatni ukus. Takođe, možete dodati tanke listiće sira ili slanine između viršle i testa.
  • Testo: Pazite da testo ne bude previše tanko kako se ne bi cepalo, ali ni predebelo kako bi se ravnomerno ispeklo.
  • Pečenje: Pratite pečenje jer vreme može varirati u zavisnosti od jačine vaše rerne.

Ovaj recept je jednostavan i brz, a rezultat su ukusne rol viršlice koje će oduševiti celu porodicu. Idealne su za posluženje na zabavama, dečijim rođendanima ili kao brzi obrok u bilo koje doba dana.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike