Recept dana: Plazma mak torta sa šumskim voćem, sočna i mirisna, gotova je za svega 15 minuta (VIDEO)

09.06.2024

07:46

0

Autor: V. I.

Uživajte u svakom zalogaju ovog predivnog kolača!

Recept dana: Plazma mak torta sa šumskim voćem, sočna i mirisna, gotova je za svega 15 minuta (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Plazma mak torta sa dodatkom šumskog voća predstavlja pravi kulinarski hit! Nastao je u kuhinji kulinarske blogerke Renate Rakočević iz Podgorice koja stoji iza stranice detaljzivota. Dodavanje šumskog voća u ovaj klasični recept podiže viralni recept za tortu s makom i belom čokoladom na potpuno novi nivo, čineći ga savršenim desertom za sve prilike. Priprema je jednostavna i brza, a rezultat je neverovatan.

Iako torta izgleda kao da zahteva puno truda i vremena, zapravo je možete pripremiti za svega 15 minuta. Idealan je izbor za sve one koji žele da impresioniraju goste ukusnim i atraktivnim desertom bez mnogo muke,

Plazma mak torta sa šumskim voćem je savršen izbor za sve koji žele ukusan i atraktivan desert koji se brzo i lako priprema. 

Profimedia
 

 

Vreme pripreme:

  • 15-20 minuta plus hlađenje

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g mlevenog maka
  • 150 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 kašike griza
  • 600 ml mleka
  • 150 g putera
  • 350 g mlevenog plazma keksa

Za voćni fil:

  • 450 g  smrznutog šumskog voća ili malina
  • 2 kašike gustina
  • 1/2 limuna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašike šećera (ako volite slađe) 

Za preliv:

  • 150 g bele čokolade
  • 80 ml slatke pavlake

Priprema:

1. U šerpu sipajte mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko. Stavite na vatru da prokuva.

2. Kada prokuva, mešajte dok se smesa ne zgusne (nakon par minuta).

3. Dodajte puter u vruću smesu i mešajtedok se ne rastopi.

4. Dodati mleveni keks i sjediniti smesu.

5. Utapkajte smesu u kalup prečnika 24 cm ili 20x30 cm i odložite u frižider.

6. Stavite voće u šerpu. Kada se odmrzne i ispusti sok, dodajte sok od limuna, šećer i gustin.

7. Mešajte dok se smesa ne zgusne kao džem.

8. U šerpu stavite slatku pavlaku da se zagreje ali ne i da proključa.

9. Dodajte kockice bele čokolade u zagrejanu pavlaku, sklonite s vatre, sačekajte par minuta, zatim mešajte dok se ne sjedini.

10. Prelijte preko torte i ostavite u frižideru da se stegne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renata (@detaljzivota)

 

Dodatni saveti:

  • Mak može biti u zrnu ili mleveni, prema vašim preferencijama.
  • Za manju količinu, sve sastojke možete podeliti na pola.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike