Gde se sprema čuveni kolač od krušaka o kom priča cela Srbija?

17.04.2024

14:05

0

U kuhinji ovog hotela nastaju poslastice o kojima svi pričaju i ukusi koji se ne zaboravljaju

Gde se sprema čuveni kolač od krušaka o kom priča cela Srbija?
Copyright Promo/ Karisma Hotels & Resorts

Karamelizovana slatka kruška prelivena hrskavim špekulas keksom, uz dodatak prirodnog voćnog pirea. Ako vam ova kombinacija budi želju za slatkišima, znajte da je to samo početak vašeg nezaboravnog kulinarskog putovanja u gastronomskom raju najnovijeg hotela sa pet zvezdica u Srbiji, BOR Hotela by Karisma.

U kuhinji ovog hotela nastaju poslastice o kojima svi pričaju i ukusi koji se ne zaboravljaju. Jedan od njih je i jedinstveni kolač od krušaka koji je preplavio društvene mreže. Reč je o naizgled jednostavnom desertu za čiju se pripremu koristi mali broj sastojaka, ali već na prvi zalogaj osvaja srce svakoga ko ga proba. U čemu je njegova tajna?

Promo/ Karisma Hotels & Resorts
 

Ova voćna magija nastaje u glavnom restoranu hotela, PINO Restaurant, u kome važi jedinstvena filozofija – sve što se služi priprema se in-house, tako da se autentičnost oseća u svakom zalogaju.

Sam naziv deserta sugeriše da njegovo centralno mesto zauzima kruška, ali ne bilo kakva. Naime, reč je o najslađoj domaćoj sorti kruške koja se pažljivo bira prema zrelosti. Kada se karamelizovana kruška spoji sa hrskavim špekulas keksom i smeđim šećerom, stvara se magija ukusa koja će da zadovolji i najistančanija nepca. Dodatak prirodnog pirea od kruške doprinosi dodatnom intenziviranju voćnog ukusa.

Kada je reč o savršenom paru uz ovu poslasticu, vrhunski šefovi kuhinje preporučuju suvo-slatki penušavac. Ova kombinacija pruža savršen balans između svežine i slatkog užitka.

U pripremi je i sezonska verzija kolača, koja će da kombinuje osvežavajuće ukuse maline i jabuke, u sezonskoj varijanti voćnog sorbea.

Pored glavnog restorana, PINO Restaurant u kome se priprema i služi ovaj kolač, u sklopu BOR Hotela by Karisma možete da uživate i u ostalim restoranima i barovima sa prefinjenim izborom hrane i pića. KUMO Rooftop Restaurant & Lounge ima izuzetan pogled na Zlatibor i idealan je za uživanje u specijalitetima azijske kuhinje, dok su vrhunska vina i jela iz probranog menija najpoznatijih svetskih kuhinja deo ponude restorana Casa de Vinos.

Za opuštanje uz omiljeno piće tu je LOBBY Bar, koji se nalazi na samom ulazu u hotel, a ukoliko uživate u vanserijskim pićima i vrhunskim cigarama, ne propustite da posetite jedinstveni LIBERTADOR Cigar Bar & Lounge.

Pored toga što BOR Hotel by Karisma predstavlja pravu malu odu gastronomiji, raskoš, harmonija i udobnost kojim odiše, zadovoljiće i sva vaša ostala čula. U ponudi hotela nalaze se čak 93 luksuzne hotelske smeštajne jedinice, najmoderniji SPA centar, Vassa SPA, i brojni drugi sadržaji.

Uživajte u svakom trenutku vašeg odmora, a više informacija možete pronaći na website-u ili pozivom na broj telefona +381 11 422 3181.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike