Napravite domaći prašak za pecivo bez glutena za pet minuta: Odličan je za sve vrste slaniša i slatkiša

28.03.2023

14:55

0

Autor: Z. A.

Uvek pri ruci imajte prašak za pecivo bez glutena ako poželite da umesite pecivo

Napravite domaći prašak za pecivo bez glutena za pet minuta: Odličan je za sve vrste slaniša i slatkiša
Žena sprema kolače - Copyright Freepik

Bezglutenska ishrana prija digestivnom sistemu i poboljšava njegovo zdravlje, a preporučuje se svima koji imaju celijakiju ili intoleranciju na gluten.


Hrana koja ne sadrži gluten je postala popularna u celom svetu, pa je konzumiraju i osobe koje nemaju intoleranciju.

Danas postoji dosta recepeta koje možete da pripremite, a kolači su definitivno najomiljenija kategorija.

Za pripremu domaćih bezglutenskih kolača trebaće vam i prašak za pecivo, a u nastavku teksta pročitajte kako da napravite domaći.

Pixabay
 

Kako se pravi prašak za pecivo bez glutena

Šta vam je potrebno:

  • 12 ravnih kašičica kukuruznog, pirinčanog ili heljdinog brašna
  • 5 kašičica sode bikarbone
  • 3 kašičice limunske kiseline
Freepik
Pravljenje kolača

Kako se prirpema:

Pomešajte brašno, limunsku kiselinu i sodu bikarbonu u tegli i prašak za pecivo je spreman. Dobro zatvorite teglu i čuvajte u špajzu ili elementu.

Printscreen/Instagram, sanja_homemade_cooking
Slana peciva

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike