Recept dana: Krmenadle u sosu od senfa - mekano i sočno meso, u kombinaciji sa ovim sosom, zadovoljiće sva vaša čula (VIDEO)

19.08.2022

05:55

0

Autor: Z.A.S.

Uspeva i onima koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji

Recept dana: Krmenadle u sosu od senfa - mekano i sočno meso, u kombinaciji sa ovim sosom, zadovoljiće sva vaša čula (VIDEO)
Krmenadla - Copyright Printscreen/YouTube/Kitchen Sanctuary

Krmenadle su mekano i sočno meso, ali da bi takve ostale i nakon prženja i pečenja, morate da vodite računa o dužini termičke obrade, odnosno, nikako ne smete da preterate.

Recept za krmenadle u sosu od senfa će vas provereno oduševiti, pogotovo jer vam za pripremu ovog jela nije potrebno posebno kulinarsko umeće.

Odvojite malo vremena i pripremite preukusan obrok za svoje najmilije ili za neku romantičnu večeru.

Sastojci: 

- 4 krmenadli
- 240 ml pilećeg bujona
- 1 puna kašika senfa od celog zrna
- 120 ml pavlake za kuvanje 
- malo vorčester sosa

Pixabay
 

Priprema:

Posolite i pobiberite meso, a malo ulja sipajte u tiganj i zagrejte ga. Nakon toga, stavite meso u tiganj i pecite ga oko tri minuta sa svake strane. Krmenadle prebacite u pleh i pecite ih u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko pet-šest minuta. Smanjite temperaturu na šporetu i sipajte bujon u tiganj. Ostavite oko tri-četiri minuta, povremeno mešajući, a zatim dodajte senf, pavlaku za kuvanje i vorčester sos. Sve to promešajte i ostavite da provri, a zatim kuvajte lagano još pet minuta, sve dok se sos malo ne zgusne. Izvadite iz rerne gotovo meso i ostavite da odmori na toplom tanjiru oko tri-četiri minuta. Sos prelijte preko mesa i pospite seckanim peršunom.
Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike