Recept dana: Mus od višanja - fantastična kremasta poslastica koja će vas u isto vreme i zasladiti i osvežiti

28.07.2022

05:41

0

Autor: Z.A.S.

Savršen nakon što provede neko vreme u frižideru

Recept dana: Mus od višanja - fantastična kremasta poslastica koja će vas u isto vreme i zasladiti i osvežiti
Mus od višanja - Copyright Profimedia

Višnje su pravo osvežavajuće voće, a u kombinaciji sa pavlakom i jajima, postaju i fantastičan desert.

Mus od višanja ćete napraviti i brzo i lako, a ukus će vas u potpunosti osvojiti.

Ova poslastica može da posluži i kao fil za kolače i torte, a ukoliko je ohladite u frižideru i poslužite u činijama ili čašama, definitivno ćete oduševiti i ukućane i goste.

 

Sastojci:

- 300 g višanja

- 4 kašike šećera
- 1 kesica želatina
- 200 ml mleka
- 2 jajeta
- 200 ml slatke pavlake
Pixabay
 

Priprema:

Operite višnje i očistite ih od koštica, a zatim ih mikserom ili u blenderu izmiksajte sa dve kašike šećera i to tako da dobijete kašastu smesu. Rastvorite želatin po uputstvu na kesici i ostavite da nabubri. Stavite mleko da se zagreva, a za to vreme umutite jaja penasto, sa preostalim šećerom. Kada mleko bude pred ključanje, ulijte lagano jaja i mešajte ih da dobijete gustu smesu u koju ćete zatim dodati želatin. Pire od višanja i umućenu slatku pavlaku dodajte na kraju i sve lepo sjedinite. Rasporedite u staklene činije ili čaše i ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne. Ukrasite sa nekoliko višanja ili šlagom, po želji, a zatim služite.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike