Mekani, sočni i ukusni kao sa roštilja: Potrebna vam je samo čašica za rakiju i meso će se kupati u saftu

15.06.2022

12:59

0

Autor: Z.A.S.

Bez prljanja i nepotrebnih mirisa

Mekani, sočni i ukusni kao sa roštilja: Potrebna vam je samo čašica za rakiju i meso će se kupati u saftu
Ćevapi 2 - Copyright Profimedia

Možete li da zamislite neku proslavu ili roštilj bez preukusnih ćevapa? Mi - teško. Ćevapi su, jednostavno, neizostavno jelo koje mnogi Srbi obožavaju. I to, podrazumeva se, s razlogom.

Sa druge strane, nisu svi ćevapi podjednako ukusni. To umnogome zavisi od načina na koji je meso pripremljeno, ali sa druge strane zavisi od načina na koji je pripremljeno.

Najbolje je ono sa roštilja, ali šta kada nismo u mogućnosti da naložimo ćumur i spremimo ovo obožavano jelo od mesa? Onda ih u kućnim uslovima pržimo u tiganju.

Profimedia
 

Da se razumemo, neće oni biti neukusni, niti ćete doći u situaciju da ne možete da ih pojedete, ali duboko u sebi ćete znati da su mogli da budu mnogo ukusniji. Srećom, i za to postoji rešenje.

Ovaj trik primenjuju mnoge iskusne domaćice, a najbolje od svega je to što ne vas neće koštati apsolutno ništa. Sve što vam je potrebno jeste čaša vode. Čak ni čaša.

Šta je potrebno da uradite?

Presecite ćevape na pola i stavite ih u malo nauljeni pleh, a zatim sipajte rakijsku čašu vode i stavite ih da se peku. Meso će biti neverovatno sočno, jer će, tokom pečenja, upiti vodu, a zatim pustiti saft kojem će nastaviti da se peče, a zbog koga će biti posebno ukusni.

Profimedia
 

Dodatna prednost je to što ćete ih ispeći u rerni, umesto da ih pržite na ringli, što znači da nema neprijatnog mirisa koji je posle teško izbaciti, a ni prskanja ulja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike