Za savršene prženice potrebna vam je prava mera: Profesionalni kuvari otkrili koja je i šta obavezno da uradite da bi ispale kako treba
Zaboravite prženje na masti
Prženice su mnogima omiljene za doručak, ali i večeru.
Međutim, mnogima često ne ispadnu baš najbolje, a nikako da shvatimo gde grešimo.
Ili budu previše masne, ili se ne ispeku dobro, ili zagore.
Da biste sve ovo izbegli i pripremili ih tako da budu hrskave na ivicama a mekane u sredini, potrebno je da znate jedan mali trik.
Stvar je u sečenju hleba, ali i u pripremanju smese u koju ćete taj hleb umočiti.
Tajna profesionalnih kuvara je u tome što, kada seku hleb, paze na to da on ne bude previše tanak, već debljine oko 1,5 cm. Takođe je važno da ne bude svež, već bajat. U suprotnom, nećete dobiti željeni rezultat.
Kada je u pitanju smesa, potrebno je da 1/4 šoljice mleka stavite u jedno jaje i to vam je dovoljno za dve kriške hleba.
Uvek možete da dodate i začine po želji (biber, kim, pa čak i parmezan), a ukoliko više volite slatke, onda cimet ili vanilin šećer.
Nikada ih nemojte pržiti na puteru, već obavezno na dobro zagrejanom ulju.
Naravno, tokom prženja ih obavezno okrećite.
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari