Recept dana: Starinski kolač sa jabukama - topi se u ustima, odličan uz čaj ili kafu, a deci će se posebno dopasti

21.01.2022

06:44

0

Uživaćete u svakom zalogaju

Recept dana: Starinski kolač sa jabukama - topi se u ustima, odličan uz čaj ili kafu, a deci će se posebno dopasti
Kolač sa jabukama - Copyright Pixabay

Mnogi će vam reći da im je najveća trauma iz detinjstva ona kada pitaju mamu da li ima nešto slatko, a ona odgovori: Imaš jabuke.

Koliko god ih voleli, kada pomislimo na nešto slatko, teško da baš zamišljamo kako uživamo u ukusu ovog voća.

Međutim, jabuke mogu da budu odličan glavni sastojak fenomenalnih poslastica.

Starinski kolač sa jabukama ćete, sasvim sigurno, obožavati.

Topi se u ustima i preukusan je, odličan je uz čaj ili kafu, a deci će se posebno dopasti.

Sastojci:

Za fil:

  • 5 narendanih jabuka
  • 3 kašike šećera
  • 12 g vanilin šećera
Pixabay
 

Za koru:

  • 7 jaja
  • 120 g šećera
  • 6 kašika ulja
  • 6 kašika mleka
  • 6 kašika brašna
  • 12 g praška za pecivo
Pixabay
 

Priprema:

Pomešajte jabuke sa vanilin i običnim šećerom i kuvajte desetak minuta uz konstantno mešanje. Smesa treba da bude kao mekana pasta, odnosno, potrebno je da se šećer skroz otopi.

Zatim umutite cela jaja sa šećerom, a onda dodajte ulje i mleko. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte ga i ubacite u smesu. Zatim lagano mešajte ručno sve dok ne dobijete glatku smesu, a potom je izlijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pecite na 200 stepeni, najduže pola sata, a zatim ostavite da se potpuno ohladi. Podelite koru na dva jednaka dela i prebacite u malo dublju posudu. Preko stavite fil od jabuka, a zatim preklopite drugom korom. Nakon toga, pospite šećerom u prahu i isecite na trouglove.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike