Da li je strah opravdan? Tužili "Mercedes" jer se plaše da voze S klasu

13.01.2021

19:20 >> 14:24

0

A ne žele ni da ga prodaju iz potpuno logičnog razloga

Da li je strah opravdan? Tužili "Mercedes" jer se plaše da voze S klasu
Copyright Pixabay

Kada kupujete automobil želite da vam vožnja bude lepa, udobna i bezbedna. A ispostavilo se da nije baš tako za jedan bračni par iz Vankuvera. Naime, Datong Jang i Guifang Huo su još 2017. godine kupili novu S klasu, model S 550, i platili ga 160.000 dolara.

Nažalost, nisu dugo uživali u vožnji, već im se ona pretvorila u noćnu moru. Prvi problemi počeli su svega godinu dana od kupovine. Posle samo 6.500 pređenih kilometara, u vožnji je počeo da se zaglavljuje upravljač.

Ovo je vlasnike veoma uplašilo, pa su automobil dovezli u servis. U ovlašćenom “Mercedesovom” servisu u Ričmondu proverili su upravljački sistem i konstatovali da je sve u redu.

Pročitajte još

Međutim, kako je u SAD objavljeno da je “mercedes” S klase opozvan zbog problema sa servo-upravljačem, i to primerci proizvedeni između 2015. i 2019, ostala je sumnja u kvar. Njega uzrokuje pregrevanje tranzistora u upravljačkom sklopu, što za posledicu ima isključivanje serva.

U zastupništvu “Mercedesa” u Ričmondu bračnom paru su navodno rekli da nastave da voze auto ili da ga prodaju. Oni su izabrali treću opciju i vozilo trajno parkirali u aprilu 2018. godine.

Jang je rekao da se plaši da ga vozi, ali i da ne želi da proda auto i tako prenese problem na drugog vlasnika.

Kontaktirali su i sedište u Nemačkoj, odakle im je stigao odgovor da auto mora da bude popravljen u sklopu pomenutog opoziva.

Početkom 2019. par je tužio zastupnika “Mercedesa” u Kanadi i to zbog nespecifičnog kvara i gubitka zadovoljstva u vožnji.

Mercedes-Benz Kanada, navodno, stalno odlaže ovaj sudski postupak, kaže Jang, i naglašava kako se ovom tužbom bori za bezbednost svoje porodice, ali i ostalih vlasnika S klase.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vancouver Sun

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike