„Folksvagen“ na najdepresivniji dan u godini predstavio najšareniji auto

21.01.2021

09:30 >> 14:28

0

Autor: Z. A.

Arlekin u borbi protiv januarske melanholije

„Folksvagen“ na najdepresivniji dan u godini predstavio najšareniji auto
Copyright Volkswagen

Četvrt veka nakon debija originala vraća se najšarenija izvedba popularnog „Folksvagena“. Poznat kao „arlekin“, šareni „polo“ debitovao 1995. godine. Nije trebalo ni da ide u proizvodnju, ali je VW pod pritiskom popustio i na kraju proizveo 3.100 primeraka. To na kraju nije bilo dovoljno da zadovolji zahteve tržišta. Brojni primerci su i danas na putevima, a na tržištu redovno postižu dobru cenu.

Koncept razigranog „pola“ svideo se mnogima, pa i Amerikancima koji su uvezli nešto manje od 300 primeraka, ali broj većeg „golfa“. Za sve su zaslužne četiri boje eksterijera vozila. „Folksvagen“ je sad odlučio da ponovi tu shemu na „polu“ koji broji poslednje mesece na tržištu.

Nažalost, napravljen je samo jedan primerak, a i taj neće na ulicu već u muzej u Holandiji.

Volkswagen

Ideja „pola“ u četiri boje počiva na modularnoj definiciji automobila. „Folksvagen“ je s trećom generacijom „pola“ odlučio da auto podeli na četiri celine i tako se prilagodi zahtevima kupaca. Plava boja bila je za motor i karoseriju, žuta za opremu, crvena za opcije, a zelena za izbor boja. Kako bi bolje vizualiziovao taj koncept izradio je 20 „pola“ u takvoj kombinaciji boja za promotivne svrhe unutar „Folksvagena“.

Međutim, ovakav „polo“ viđen je u javnosti i ubrzo je bilo sve više onih koji su hteli da ga kupe.

Volkswagen

„Folksvagen“ je krenuo proizvesti 1.000 primeraka, a to je urađeno tako što je proizvedeno po 250 primeraka u svakoj boji, te su im naknadno zamenjeni delovi. Iznutra su automobili dobili plave detalje i „blaupunkt“ audio-sistem. Potražnja nije stala pa je proizvodnja nastavljena.

Recimo i kako je „Folksvagen“ kasnije ponudio i „golfa“ u „arlekin“ izdanju.

Možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike