Kultni „Folksvagen“ dobija električnog naslednika: „Mikrobus“ će biti jači, brži i izdrživiji

27.03.2021

18:19 >> 13:41

0

Autor: Z. A.

Još jedan obrt u priči o legendarnom vozilu

Kultni „Folksvagen“ dobija električnog naslednika: „Mikrobus“ će biti jači, brži i izdrživiji
Copyright Volkswagen

Kako saznaje američki „Car & Driver“, „Folksvagen“ nije odustao od naslednika zasnovanog na konceptu „ID Buzz“. Nije ga poljuljalo ni što se „buba“ nije najbolje snalazila poslednjih godina. Navodno će biti predstavljen 2022. godine, a godinu kasnije bi trebalo da ide i na američko tržište. To je potvrdio Karsten Intra, šef VW komercijalnih vozila, rekavši kako će biti reči o putničkom MPV-u, a koji će se isključivo u Evropi nuditi i u dostavnoj varijanti.

„ID Buz“ će imati isključivo električni pogon, verovatno u nekoliko verzija u rasponu od 200 do 300 KS, pri čemu bi najjača verzija imala dva elektromotora i AWD pogon. Očekuje se i raznovrsna ponuda setova baterija, od kojih bi maksimum bila baterija kapaciteta čak 111 kWh. U tom slučaju valja očekivati i odgovarajući doseg od 550 km. Priča se i o solarnim panelima koji bi mogli povećavati doseg za još koji kilometar.

Ono što se niko ne usuđuje da proceniti jeste cena ovakvog automobila. Bogata oprema, napredan pogon i ovako velike baterije u današnjim okvirima znače samo jedno – izuzetno visoku cenu. Ko zna, za godinu-dve stvari bi se mogle drastično promeniti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike