Da li bi Bond ovo odobrio? Prodaje se jedinstvena kolekcija "Aston Martina" (VIDEO)

06.06.2021

08:30 >> 08:31

0

Najpoznatiji automobil koji je u filmovima vozio britanski tajni agent 007

Da li bi Bond ovo odobrio? Prodaje se jedinstvena kolekcija "Aston Martina" (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube

Čuveni tajni agent Džejms Bond u svakom nastavku provozao je po neki luksuzni automobil. A “Aston Martin DB5 Coupe” proslavio se šezdesetih u filmovima o agentu 007 i posle toga postao jedan od najpoženijih sportskih automobila džet-seta.

Kako bi u to doba mogao da izgleda vozni park ovog imaginarnog agenta, najbolje pokazuje kolekcija DB5 Vantage Icons koju je na prodaju ponudio specijalizivani diler “Aston Martin” modela, kompanija Nicholas Mee.

Ovu zanimljivu kolekciju sačinjavaju tri DB5 modela sa unapređenim Vantage performansama – po jedan kupe, kabriolet i karavan (shooting brake), koji je ekstremno redak automobil.

Ništa manje ekskluzivni nisu ni DB5 Vantage Coupe (izrađeno svega 50 komada) i DB5 Vantage Convertible (napravljeno samo 5 vozila).

Printscreen/Youtube

Inače, Vantage varijante imaju za 40 KS jači motor u odnosu na standardni 4.0-litarski od 282 “konja”, što je dovoljno da auto ubrza 0-96 km/h (0-60 milja na sat) za samo 6,5 sekundi.

Automobili su u posedu sadašnjeg vlasnika već 12 godina, a svaki od njih je potpuno restauriran i izgleda kao nov.

Ova jedinstvena kolekcija uskoro će biti ponuđena na prodaju po ceni od 4 miliona funti (4,66 miliona evra), što i nije previše ako se zna o kakvim primercima je reč.

Poređenja radi, jedan DB5 shooting brake koji nije nosio oznaku Vantage prodat je pre dve godine za 2 miliona dolara (1,64 miliona evra), a pretpostavlja se da danas vredni i više od te sume.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike