Dron uhvatio dva prekršaja za samo jedan minut: Nova tehnologija za kažnjavanje vozača (VIDEO)

19.11.2023

17:50

0

Autor: K. B.

U Španiji, tačnije u Granadi, nova tehnologija, u vidu drona, aktivno se koristi za praćenje i kažnjavanje vozača koji krše saobraćajna pravila

Dron uhvatio dva prekršaja za samo jedan minut: Nova tehnologija za kažnjavanje vozača (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Pixabay

Nedavno je jedan od tih dronova pokazao svoju efikasnost, snimivši dva različita prekršaja za manje od jednog minuta.

Ovaj dron je prvobitno počeo pratiti nepropisno parkiranje početkom godine, ali tada lokalna policija još nije kažnjavala prekršaje. Međutim, nedavno su započeli s izricanjem kazni. Na nedavno objavljenom video-snimku, policija Granade se pohvalila radom svoje jedinice Falcon. Prvo je identifikovao ženu koja je vozila Nissan Micru s telefonom u ruci, a zatim je u nekoliko sekundi zabeležio i vozača Mercedes-Benz E-klase koji je vozio trakom namenjenom autobusima.

 

 

Dron je uspeo da kazni oba vozača u svega 40 sekundi. Lokalna policija se pohvalila ovim uspehom na društvenim mrežama. U ovom španskom gradu, vožnja trakom autobusa i taksija kažnjava se s 80 evra, dok će korišćenje telefona prilikom vožnje koštati vozače 200 evra. Dronovi mogu nadzirati gotovo svaki prekršaj zahvaljujući mestu gde se nalaze, mogu se podići do 120 metara visine. Trenutno jedina stvar koja im nedostaje je radar, pa kazne za prebrzu vožnju ostaju nedostižne.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike