Vozači, obratite pažnju na sat: Ključ za smanjenje stresa pri vožnji

29.10.2023

17:50

0

Autor: K. B.

Zimsko računanje vremena je danas stupilo na snagu, što znači da su svi satovi pomereni jedan sat unazad

Vozači, obratite pažnju na sat: Ključ za smanjenje stresa pri vožnji
Muškarac vozi - Copyright Pixabay

Ovo donosi više satI za spavanje, ali i kraći dan i brže smirivanje noći. Iako više sna zvuči primamljivo, ovaj prelazak na zimsko računanje vremena može izazvati nelagodnost i stvoriti pritisak kod mnogih vozača, koji osećaju da ne stižu da obave sve svoje obaveze. To, pak, može imati ozbiljan uticaj na bezbednost u saobraćaju.

Stručnjaci savetuju vozače da obrate pažnju na sat u svom automobilu i ne dozvole da osećaj požurivanja prevlada nad njihovom odgovornošću za bezbednost. U situacijama kada vozači osećaju da kasne, često reaguju impulsivno, menjaju trake bez signala za skretanje, naglo se priključuju na put bez dovoljno prostora između vozila, i voze brže od preporučenih brzina. Ovi postupci mogu povećati rizik od saobraćajnih nesreća.

Pexels
 

Važno je sačuvati strpljenje jer je to ključ za sigurnu vožnju. Na taj način, vozači mogu da se suprotstave nepropisnim, neodgovornim, i opasnim radnjama drugih učesnika u saobraćaju koji razmišljaju isključivo o sebi i svojim prioritetima. Pored toga, stručnjaci ističu da u prvim danima nakon promene sata, vozači mogu iskusiti problem sa pospanošću usled poremećaja spavanja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike