FIAT prestaje da proizvodi sive automobile: Želimo vozila koja su inspirisana italijanskim morem, suncem, zemljom i nebom

27.06.2023

17:15

0

Italijanski proizvođač automobila FIAT prestaće da proizvodi sive automobile, saopštio je multinacionalni proizvođač automobila "Stelantis"

FIAT prestaje da proizvodi sive automobile: Želimo vozila koja su inspirisana italijanskim morem, suncem, zemljom i nebom
Fiat automobil - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Italijanski proizvođač automobila FIAT prestaće da proizvodi sive automobile, saopštio je multinacionalni proizvođač automobila "Stelantis", koji je vlasnik brenda.


- FIAT od danas prestaje sa proizvodnjom sivih automobila. Odluka je doneta kako bi se ukazalo na značaj boja u životu i njen cilj je dalje jačanje FIAT-ovog liderstva kao brenda radosti, boja i optimizma, otelotvorujući italijanski način života i reafirmišući novu vrednost brenda "Dolce Vita" - istakao je izvršni direktor FIAT-a Olivije Fransoa. 

Paleta boja za karoserije automobila je „inspirisana italijanskim morem, suncem, zemljom i nebom“, navodi se u saopštenju. 

Fransoa je dodao da kompanija želi da inspiriše ljude da žive sa optimizmom i pozitivnošću, što će biti jedna od misija novog električnog automobila "fijata 600e", koji će biti predstavljen 4. jula.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike