Kad polovni kombi košta kao novi "majbah", tajna se krije u unutrašnjosti

29.12.2022

10:55

0

Autor: K. O.

Sve su popularniji u svetu, zato im i cene dostižu astronomske cifre, a sada ćete videti jedan od najluksuznijih enterijera na četiri točka

Kad polovni kombi košta kao novi "majbah", tajna se krije u unutrašnjosti
Polovni kombi - Copyright Printscreen/YouTube

Već nekoliko godina unazad uočen je trend veće potražnje za kombijima i kamperima. A luksuzni kombiji postali su omiljeni izbor poslovnih ljudi na Dalekom istoku. Kako su posebno traženi u Kini i ponuda je i te kako bogata. Dok takve modele u Evropi ili Americi moraju da nam naprave specijalizovani "tjuneri" koji se bave ovakvom vrstom prepravki.

Jedan takav primerak pojavio se u Americi, a reč je o preradi "mercedesove" V klase. Kopiran je najbolji od najboljih iz "mercedesove" ponude - "majbah". Uzor su bili S klasa i GLS, a autor prerade se svojski potrudio ne bi li "majbahov" stil usadio u strukturu  ovog kombija. 

Već spoljna oznaka i maska s prednje strane otkrivaju da ovo nije običan dostavljač, već nešto posebno. A pravo iznenađenje krije se u kabini. U pitanju je jedan od najluksuznijih enterijera na četiri točka ikada.

Koncept sa šest sedišta je razrađen do najsitnijih detalja, a korišćeni su isključivo ekskluzivni materijali s naglaskom na kožu i plemenito drvo. Putnici će uživati u prvoklasnom komforu ventiliranih i grejanih fotelja s integrisanim odmorištima za noge.

Printscreen/YouTube
Polovni kombi

Čak je i prednja armatura izmenjena kako bi bila izvedena u stilu najnovijih "mercedesa" s izvedbom digitalnog kokpita ispod jednog pokrova. 

Jedino što nije dirano je motor. Dakle, ispod poklopca nije V12, već standardni 2.0 turbo motor uparen s devetostepenim automatskim menjačem. Prešao je samo 2.200 km, pa ne čudi što je u besprekornom stanju. Prodat je za iznos od 181.000 USD putem aukcijske kuće Bring-A-Trailer, što je neznatno manje od cene nove S klase u "maybach" izvedbi.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike