Neslavni rekorder: Ovaj model automobila najviše troši - guta litar benzina na svaka dva kilometra

26.09.2022

09:32

0

Autor: Z. A.

Vlasnici ovog modela šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka javljali su neverovatne podatke, a prosek potrošnje na 100 km bio je oko 43 litra

Neslavni rekorder: Ovaj model automobila najviše troši - guta litar benzina na svaka dva kilometra
Točenje goriva - Copyright Pexels

Zbog poskupljenja energenata sve se više ljudi okreće električnim automobilima, kao i onima sa što manjom potrošnjom goriva. Sve kojima je potrošnja jedan od glavnih faktora pri kupovini vozila, mogao bi šokirati podatak o neslavnom rekorderu proizvedenom šezdesetih godina prošlog veka.

„Chevrolet Camaro“ 1966. predstavljen kao odgovor na popularni „Ford Mustang“. Prva generacija „Camara“, koja se proizvodila u SAD od 1966. do 1969, imala je u sebi sve ono po čemu je jedan takav automobil iz šezdesetih godina prošlog veka poznat, uključujući i raskošnu potrošnju goriva.

Mnogi su se šalili da je uz posedovanje „Camara“ trebalo zakupiti i benzinsku stanicu, ali potrošnja goriva nije bila šala.

Bazični „Camaro“ imao je redni 3,8 litarski motor sa šest cilindara i 140 KS, uparen sa manuelnim menjačem sa tri stepena prenosa. Ugradnjom V8 motora (SS verzija) sa 6,5 litara i 350 KS dolazimo do fascinantne brojke.

Vlasnici ovog modela šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka javljali su neverovatne podatke, a prosek potrošnje na 100 km bio je oko 43 litra. Odnosno litar goriva na malo više od dva kilometra.

Pexels
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike