Vlasnik uspeo da proda popularnu "peglicu" za više od 75.000 evra (FOTO)

09.03.2022

09:18

1

Reč je o Fiatu 126p koji pripada čuvenom holivudskom glumcu

Vlasnik uspeo da proda popularnu "peglicu" za više od 75.000 evra (FOTO)
profimedia-0667074277 - Copyright Profimedia

Na našim prostorima Fiat 126 pamtimo po nadimku "peglica", koji inače ove godine proslavlja pola veka od trenutka kada je javnost prvi put videla.

Te 2016. godine, pomalo u šali, Tom Henks je objavljivao selfije sa Fiatom 126p u Budimpešti, gde je boravio zbog posla. To je bilo dovoljno da privuče pažnju stanovnice Bielsko-Biale i svoje obožavateljke, Monike Jaskolske.

Poznato je da je "peglica" jedan od simbola poljske auto-industrije, s obzirom na to da je ovaj mali automobil proizvodio Polski Fiat, upravo u mestu u kome živi obožavateljka čuvenog glumca.

Profimedia
 

Kada je Jaskolska videla Henksa kako se fotografiše sa "Peglicama" u Mađarskoj, pokrenula je široku akciju da mu se kupi i pokloni jedan automobil.

Henks je bio presrećan i donirao je pozamašan iznos novca bolnici u kojoj je Jaskolska radila.

Sada Henks donira taj isti Fiat 126p za finansiranje humanitarne kampanje "Hidden Heroes".

Automobil je završen u beloj boji, dok je unutrašnjost kivi-zelena, pokreće ga pozadi postavljen motor od 594 kubika uparen sa četvorostepenim manuelnim menjačem.

Karakteristike uključuju hromirane branike, ventilacione otvore na zadnjim blatobranima, pravougaone farove i zadnja svetla, čelične felne od 12 inča, aluminijumske i drvene unutrašnje obloge.

Profimedia
 

Zaključna cena na aukciji, na sajtu bringatrailer.com, iznosi 83.500 dolara, što je verovatno istorijski rekordna cena za jedan Fiat 126p.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike